TZSDŽ: Javni poziv za programe promocije složenih turističkih proizvoda

Rok za podnošenje kandidatura je 30. studenoga 2023.

Turistička zajednica Splitsko-dalmatinske županije objavila je Javni poziv za kandidiranje potpora za programe promocije složenih turističkih proizvoda za tržište posebnih interesa u 2023. godini s ciljem potpore razvoja destinacijskih menadžment kompanija (DMK).

Predmet Javnog poziva je dodjela bespovratnih novčanih sredstava za programe promocije složenih turističkih proizvoda za tržište posebnih interesa koji pridonose sljedećim ciljevima:

  • aktiviranju neiskorištenih turističkih resursa i kreiranju novih motiva dolazaka turista na cijelom području Splitsko – dalmatinske županije

  • obogaćivanju turističke ponude Splitsko – dalmatinske županije u cjelini

  • razvoju sadržaja koji omogućavaju produženje turističke sezone i smanjenje sezonalnosti, te povećanju turističkog prometa, posebice u razdoblju predsezone i posezone

  • stvaranju prepoznatljivog imidža Splitsko – dalmatinske županije kao destinacije turizma posebnih interesa

  • tržišnoj valorizaciji složenih turističkih proizvoda kao razloga dolaska turista na područje Splitsko – dalmatinske županije.

Posebno će se valorizirati programi u pred i posezoni, autentična eno-gastronomija, novi oblici turističke ponude u nautici (neotkrivena područja), svi oblici aktivnog turizma, kulturno-povijesne ture te parkovi prirode i zaštićena prirodna baština (eko turizam). 

Za sredstva potpore mogu kandidirati sve pravne i fizičke osobe koje su registrirane kao turistička agencija, sukladno važećim propisima u Republici Hrvatskoj.

Rok za podnošenje kandidatura je do 30. studenog 2023., a cjelokupni tekst poziva dostupan je na linku ovdje.

Izvor i foto: TZ Splitsko- dalmatinske županije