U Splitu održan regionalni sastanak UHPA-e

Sastanku je prisustvovalo 30-ak članova s područja Splitsko – dalmatinske županije

U Splitu, 24. studenog 2022. godine održan je regionalni sastanak Udruge hrvatskih putničkih agencija (UHPA) kojem je prisustvovalo 30-ak članova nacionalnog udruženja s područja Splitsko – dalmatinske županije.

Sastanak je vodio predstavnik regije u Upravnom odboru UHPA-e, gospodin Jurica Glavina, a sastanku su također prisustvovale gđa. Ivana Vladović, direktorica TZ Splitsko – dalmatinske županije i gđa. Nataša Bušić, viša stručna savjetnica Županijske komore Split, kako bi predstavnicima turističkih agencija prezentirale aktivnosti iz svoje nadležnosti te planove za sljedeću godinu.

 „Turistička zajednica Splitsko – dalmatinske županije u svom programu rada veliki naglasak daje suradnji s turističkim agencijama, kroz razne modele edukacija i potpore novim programima. Turističke agencije doživljavamo kao prirodnog partnera i suradnika u kreiranju i prodaji destinacijskih programa i jedino zajedničkom strategijom možemo doprinijeti održivom i cjelogodišnjem turizmu. Upravo stoga nam je izuzetno bitna dugogodišnja suradnja s UHPA-om koju planiramo još više intenzivirati sljedeće godine zajedničkim promotivnim aktivnostima“, istaknula je Ivana Vladović.

„UHPA-ini regionalni sastanci prilika su da s članovima u svakoj regiji u Hrvatskoj otvorimo i rješavamo aktualne teme i probleme. Iako je iza nas iznimno uspješna turistička godina, otvaraju se novi izazovi u kontekstu trenutne ekonomske situacije, inflacije te enormnog povećanja cijena energenata, ali i stare boljke kao što su rad na crno i kasno donošenje cjenika javnih ustanova - nacionalnih parkova, parkova prirode i kulturnih objekata. U našoj destinaciji se također susrećemo s gorućim komunalnim problemima uslijed ljetnih gužvi, kao što je problematika iskrcaja i ukrcaja gostiju te vođenih tura kroz staru jezgru grada, posebice kroz Dioklecijanove podrume. Očekujemo kako ćemo, u suradnji s Gradom Splitom, promptno pristupiti rješavanju ove problematike kako bi se na vrijeme i adekvatno pripremili za turističku sezonu 2023“,  zaključio je Jurica Glavina.

UHPA je jedna od vodećih strukovnih udruga u turizmu te najveće udruženje turističkih agencija u Hrvatskoj. U svojem članstvu broji 200-tinjak redovnih članova koji pružaju usluge turističkih agencija i turoperatora te više od 100 pridružena člana iz hotelijerstva, prijevoza, strukovnog obrazovanja te drugih ustanova i udruga vezanih uz turizam. Tijekom godine UHPA organizira brojna događanja, radionice i susrete na kojima prisustvuju članovi UHPA-e i partneri udruge. Ovo je prvi od 6 sastanaka koji će se u narednom periodu održati na području cijele Hrvatske, a uoči održavanja godišnje skupštine u Zagrebu u prosincu  na kojem će se usvojiti godišnji program rada udruge za 2023. godinu.

Izvor i foto: UHPA