UHPA-ina preporučena domaća destinacija godine je Splitsko-dalmatinska županija

Splitsko-dalmatinska županija sa svojim znamenitostima i turističkom ponudom, bit će promovirana kao UHPA-ina preporučena domaća destinacije 2023. godine

Udruga hrvatskih putničkih agencija (UHPA) i Turistička zajednica Splitsko-dalmatinske županije (TZSDŽ) sklopile su ugovor o poslovnoj suradnji temeljem kojeg će UHPA tijekom 2023. godine u svim komunikacijskim i promotivnim kanalima udruge, javnim događanjima i UHPA tiskovinama promovirati Splitsko-dalmatinsku županiju kao preporučenu domaću destinaciju.

Projekt „UHPA-ina domaća destinacija“ dugi niz godina preporuča domaće i strane destinacije s ciljem daljnjeg jačanja suradnje turističkih agencija i turističkih zajednica, razvoja novih specifičnih turističkih programa i ciljanom promocijom destinacije i povećanjem turističke potrošnje.

Tom prigodom je Ivana Vladović, direktorica Turističke zajednice Splitsko-dalmatinske županije, izjavila: „Turistička zajednica Splitsko-dalmatinske županije strateški je orijentirana prema cjelogodisnjem i održivom turizmu te sveobuhvatnoj promociji naše županije na domaćem i stranim tržištima. Izbor Splitsko-dalmatinske županije za UHPA-inu destinaciju godine u tome će nam još dodatno pomoći. Naime, ovo je sjajna prilika da se naša županija predstavi kao odgovorna i atraktivna destinacija. Očekujem da će suradnja UHPA-e i TZSDŽ-a pridonijeti daljnjoj prepoznatljivosti destinacije koja je još od antike odabrana za središte kulturne, povijesne, enološke i gastronomske ponude, a koja i danas svojim gostima pruža lepezu doživljaja koji postaju uspomene za cijeli život.“

Posebno je istakla važnost suradnje javnog i privatnog sektora u kreiranju sadržaja na destinaciji i promociji tih sadržaja. Želimo gostima posebnih interesa pokazati koliko raznolikosti pruža odmor u Srednjoj Dalmaciji, osobito u predsezoni i posezoni, u kojima smo po posjetu već ove godine bili najuspješnija turistička regija u zemlji, a na razini cijele godine smo drugi iza Istre, naglasila je Vladović.

„Iznimna nam je čast i zadovoljstvo da Splitsko-dalmatinsku županiju i Turističku zajednicu Splitsko-dalmatinske županije, kao našeg dugogodišnjeg partnera u brojnim važnim projektima, možemo promovirati kao preporučenu domaću destinaciju. Imali smo čast da su nam Split i Splitsko-dalmatinska županija bili preporučena destinacija 2013./2014. godine čime se doprinijelo kvalitetnijoj promociji destinacije i realiziralo brojne zajedničke projekte te vjerujemo kako će sada, nakon deset godina, ova suradnja biti nadogradnja i prilika za realizaciju novih zajedničkih ciljeva. Splitsko-dalmatinska županija je odavno učvrstila svoju poziciju na turističkoj karti Mediterana. Dokaz je to dobre poslovne strategije TZSDŽ-a, praćenja trendova i implementiranja istih u nove projekte. Ovim projektom omogućit će se dodatan  turistički destinacijski potencijal koji ćemo zajedničkim snagama nastaviti razvijati u jedinstven, konkurentan i održiv turistički proizvod. Vjerujem kako će ova suradnja dodatno motivirati postojeće turističke agencije, ali i ostale turističke dionike, na suradnju i kreiranje kvalitetne ponude čime će se dodatno potaknuti dolazak gostiju i njihov višednevni boravak u Splitsko-dalmatinskoj županiji, i to naročito izvan glavne turističke sezone “, kazao je Tomislav Fain, predsjednik UHPA-e.

Splitsko-dalmatinska županija sa svojim znamenitostima i turističkom ponudom, bit će označena kao UHPA-ina preporučena domaća destinacije  u svim informativnim i promotivnim materijalima udruge, elektroničkoj komunikaciji, javnim nastupima i događanjima, sjednicama, regionalnim sastancima, seminarima i edukacijama, stručnim predavanjima i društvenim događanjima, Danima UHPA-e, internetskoj stranici uhpa.hr, društvenim mrežama i publikacijama Udruge. Istovremeno ce TZ zupanije promovirati i financijski podržavati projekte agencija na obogaćivanju sadržaja u županiji.

Izvor i Foto: UHPA & TZSDŽ