Splitska zračna luka najavljuje ljetni red letenja s najviše novih linija

Prema ljetnom redu letenja najavljeno 16 novih linija od čega je 10 novih linija švedskog charter avioprijevoznika Braathens Regional Airlinesa

Ljetni red letenja stupa na snagu sa 25. na 26. ožujka, a aviokompanije su prema hrvatskim zračnim lukama do sada najavile gotovo 40 novih linija. Splitska zračna luka ima najviše novih linija u najavi, njih čak 16, no pritom valja istaknuti da je čak 10 novih linija švedskog charter avioprijevoznika Braathens Regional Airlinesa (BRA), većinom s jednom tjednom rotacijom. 

Prijevoznici s najavama novih linija prema Splitu su: Luxembourg - Split, od 30.04. (Luxair),Tallinn - Split, od 01.05. (AirBaltic), Skoplje - Split, od 12.05. (Croatia Airlines), Oslo - Split, od 14.05. (Croatia Airlines), Rim - Split, od 01.06. (Ryanair), Atena - Split, od 07.06. (Aegean Airlines). Bračka zračna luka u najavi trenutno ima jednu novu redovnu liniju, radi se o liniji Croatia Airlines između Brača i Munchena. Skyalps će s Brača ponovno prometovati prema Bolzanu, karte su u prodaji na službenoj stranici avioprijevoznika, a do svibnja se očekuje potvrda i charter linija.

Izvor: TZSDŽ

Foto: ZL Split