Loading...

Tragom blaga samostanskih riznica

Objavljeno 26.01.2016
Podijeli
Pošalji na mail

Članak je uspješno poslan na upisanu adresu.

Greška prilikom slanja, molimo pokušajte ponovo.

Tajne i blaga najstarijih samostana na ovim prostorima pričaju tisućljetnu povijest ovoga kraja.

Vodimo Vas do čarobnog krajolika u tišinu samostana na brdu Čokovac nad Tkonom gdje ćete upoznati posljednje utočište muškog beneditinskog reda u Hrvatskoj, prvog zapadnog kršćanskog samostanskog reda u Europi, a potom i franjevce u mjestu Kraj. U Zadru vas vodimo u riznice slavnog ženskog benediktinskog samostana svete Marije sa stalnom izložbom crkvene umjetnosti Zlato i srebro Zadra, a potom i u najstariji franjevački samostan na ovom tlu osnovanog od samog utemeljitelja reda svetog Franje dok je boravio na ovim obalama. Manastir srpske pravoslavne crkve Krupa na čudesnom mjestu nedaleko izvora krške rijeke Krupe pod Velebitom čuva u svojoj riznici fermane turskih sultana i jedne od najljepših primjera ikona italo-kretske škole.

Glavne aktivnosti / atrakcije : posjet muškom benediktinskom samostanu Čokovac u Tkonu; samostan franjevaca u Kraju na Pašmanu; samostan benediktinki sv. Marije u Zadru; samostan sv. Frane u Zadru; obilazak manastira Krupa na rječici Krupi pod Velebitom

Aranžman je moguće realizirati u trajanju od tri do pet dana. Okvirni program aktivnosti za trodnevni aranžman obuhvaća: 1. dan: brodska vožnja na Pašman (Čokovac i Kraj); 2. dan: Zadar (sv. Frane i sv. Marija s riznicama); 3. dan: Krupa (manastir Krupa). Aranžman se može realizirati u periodu od travnja do kraja rujna za grupe od 6 do 50 osoba. Smještaj osiguravamo u Ilirija Resort hotels & villas Biograd s četiri zvjezdice, baštinskom hotelu Ražnjevića Dvori A.D.1307 u Polači, kao i u kampu Park Soline Biograd (mobilne kućice) ili privatni smještaj. Prijevoz je osiguran kao i stručno vođenje na hrvatskom, engleskom i njemačkom jeziku, a prema dogovoru i na ostalim jezicima.Svi navedeni podaci su okvirni i nisu obvezujući pa Vas molimo da nam se obratite za izradu konačne ponude.


Preuzmi / pogledaj letak

Objavljeno 26.01.2016

Vaši komentari

Kontakt

Ilirija d.d. – Ilirija Travel

Tina Ujevića 7
23210 Biograd na moru

Telefon : +385 23 383556
Fax : +385 23 383008
e-mail : sales@ilirija-travel.com

Web : www.ilirija-travel.com

Još ideja od članice