Loading...

Putevima graševine

Objavljeno 20.01.2017
Podijeli
Pošalji na mail

Članak je uspješno poslan na upisanu adresu.

Greška prilikom slanja, molimo pokušajte ponovo.

Slavonija je domovina graševine koja je svakako najvrednija slavonska vinogradarska sorta. Pođite s nama na enološkogastronomsko putovanje gdje ćete saznati više o ovoj poznatoj sorti vina, načinu dobivanja, načinu ispijanja i uživanja u vinu.

Vinova loza, da bi dala plodove, treba zemlju, vodu i sunce, no specifičan karakter vina određen je jedinstvenim uvjetima i mikroklimom u kojoj grožđe raste. To vinu daje kompleksnu slojevitost i okus kraja u kojemu se uzgaja. Započnite s nama jednu od najljepših vinogradarskih priča gdje vino nije samo piće, ono je način života. Posjetite lokalne vinogradare koji će Vas oduševiti svojim gostoprimstvom te ispuniti sva očekivanja pravih zaljubljenika u umijeće ispijanja i pripreme vina. Prepustite se vinskoj čaroliji te obogatite svoju dušu ljepotom na ovom nedovoljno istraženom putu zlatne graševine.

Glavne aktivnosti / atrakcije : posjet vinariji Krautkaher; upoznavanje svatovca, ženske svadbene pjesme koje su se pjevale u Šokadiji; posjet PP Orahovica; obilazak vinskog podruma pod imenom FeraVino d.o.o.

Aranžman je moguće realizirati u trajanju od tri dana. Okvirni program aktivnosti za trodnevni aranžman obuhvaća: 1. dan: Daruvar, dvorac Janković – degustacija vina i predavanje; seosko domaćinstvo Kovačević; 2. dan: Kutjevo – razgled najstarije vinske arhive u Hrvatskoj, Kutjevački dvorac, vila Vinkomir – prezentacija svatovca uz bogati stol slavonskih delicija, vinogradi Krauthaker; 3. dan: Orahovica, Ferićanci – degustacija Ferravina. Aranžman se može realizirati tijekom cijele godine za grupe od 6 do 45 osoba. Smještaj je moguć u Daruvarskim Toplicama i Centru za edukaciju Orahovica dok je prijevoz moguć kombijem, minibusom ili busom. Stručno vođenje moguće je na hrvatskom, ruskom, engleskom i njemačkom jeziku, a na upit i na drugim jezicima. Svi navedeni podatci su okvirni i nisu obvezujući pa Vas molimo da nam se obratite za izradu konačne ponude. Fotografije: J. Resanović, TZG Orahovica, H. Šarić, Kutjevo d.d.


Preuzmi / pogledaj letak

Objavljeno 20.01.2017

Vaši komentari

Kontakt

Atlantis travel d.o.o.

Petrinjska 59
10000 Zagreb

Telefon : +385 1 4811155
Fax : +385 1 4818914
e-mail : zagreb@atlantis-travel.hr

Web : www.atlantis-travel.hr

Još ideja od članice