Loading...

Bogatstvo turopoljskih drvenih ljepotica

Objavljeno 26.01.2017
Podijeli
Pošalji na mail

Članak je uspješno poslan na upisanu adresu.

Greška prilikom slanja, molimo pokušajte ponovo.

Turopolje, jedna od najslikovitijih hrvatskih regija u prošlosti je bila prekrivena gustim hrastovim šumama.

Započnimo obilazak u Velikoj Gorici gdje je Muzej Turopolja, u prošlosti znan i pod imenom Turopoljski grad. Zgrada je podignuta sredinom 18. stoljeća, a u njoj se nalazilo sjedište „Plemenite općine Turopolje“. Osim razgleda turopoljskih ljepotica: u Velikoj Mlaki drvene kapele sv. Barbare, drvene kurije Modić-Bedeković iz 1806. godine u Donjoj Lomnici, dvorcu-kaštelu Lukavec, kapelici sv. Ivana Krstitelja iz 17. st u Buševcu, vidjet ćete i prezentaciju kako se pripremao i pekao kruh na tradicionalan način. Kušat ćete i pravi turopoljski doručak, ručak ili večeru s izvrsnim turopoljskim specijalitetima uz nastup kulturno-umjetničkog društva koje će vam predstaviti pjesme i plesove Turopolja i Posavine, uz kratku školu tradicijskog plesa.

Glavne aktivnosti / atrakcije : Muzej Turopolja u Velikoj Gorici; drvena kapela sv. Barbare u Velikoj Mlaki; kurija Modić-Bedeković u Donjoj Lomnici; dvorac-kaštel Lukavec; drvena kapelica sv. Ivana Krstitelja; prezentacija pečenja kruha i tradicijskih obroka

Aranžman je moguće realizirati u trajanju od dva do tri dana. Okvirni program aktivnosti za dvodnevni aranžman obuhvaća: 1. dan: Zagreb – Velika Gorica – Lukavec – Velika Gorica; 2. dan: Velika Mlaka – Buševec – Donja Lomnica – Zagreb. Aranžman se može realizirati tijekom cijele godine za grupe od pet do trideset osoba. Smještaj je moguć u privatnim apartmanima ili hotelu s tri zvjezdice dok je prijevoz moguć u našoj organizaciji ili vlastitim prijevozom. Stručno vođenje moguće je na hrvatskom i na engleskom jeziku, a na upit i na drugim jezicima. Svi navedeni podatci su okvirni i nisu obvezujući pa Vas molimo da nam se obratite za izradu konačne ponude. Fotografije: H. Mareković; M. Žilec; J. Škof.


Preuzmi / pogledaj letak

Objavljeno 26.01.2017

Vaši komentari

Kontakt

Atlantis travel d.o.o.

Petrinjska 59
10000 Zagreb

Telefon : +385 1 4811155
Fax : +385 1 4818914
e-mail : zagreb@atlantis-travel.hr

Web : www.atlantis-travel.hr

Još ideja od članice