Loading...

O nama

Članstvo UHPA-e

Redovne članice su pravne osobe odnosno predstavnici pravnih osoba - tvrtki putničkih agencija, a koje se kao osnovnom djelatnošću bave kupnjom i prodajom turističkih, smještajnih, prometnih i drugih usluga, kao i svim ostalim vrstama turističkog posredovanja i koje imaju sjedište u Republici Hrvatskoj. 

Pridružene članice su pravne osobe odnosno predstavnici pravnih osoba, te fizičke osobe koje ne zadovoljavaju uvjete za redovno članstvo, kao i pravne osobne odnosno predstavnici pravnih osoba koje uz svoju osnovnu djelatnost imaju i sporednu djelatnost iz područja rada putničkih agencija ili im je osnovna djelatnost interesno povezana s djelatnošću putničkih agencija. Među pridruženim članicama  su važni nacionalni prijevoznici, vodeća hotelska poduzeća, restorani, kampovi, rent-a-car tvrtke s međunarodnim licencama, izdavači bankovnih i kreditnih kartica, turističke zajednice, inozemna udruženja turističkih agencija i druge tvrtke i ustanove. 

 

Važno je napomenuti kako UHPA-ine članice realiziraju preko 80 posto ukupnog organiziranog prometa u nas.

Uz ispunjavanje uvjeta za osnivanje i poslovanje putničke agencije utvrđenih Zakonom o pružanju usluga u turizmu i provedbenim pravilnicima, članice UHPA-e trebaju se pridržavati odredbi Statuta i Tijela UHPA-e i poslovati u skladu s istima.

Također, redovne članice UHPA-e - udruge poslodavaca - trebaju primjenjivati odredbe Kolektivnog ugovora glede plaća i radnih odnosa.

Pročitaj više kako postati član UHPA-e.