Loading...

Za članove

Održivi turizam i krizno komuniciranje u uvjetima pandemije

UHPA je u 2021. godini ostvarila potporu Ministarstva turizma i sporta za projekt pod nazivom: Prilagodba poslovanja turističkih agencija globalnim trendovima: Održivi turizam i krizno komuniciranje u uvjetima pandemije.

U posljednjih nekoliko godina tehnologija je snažno prodrla u industriju putovanja - ona se instrumentalizira kao marketinški alat i kao sredstvo kojim se unaprjeđuju turistički proizvodi i usluge. Tehnološke inovacije pokazale su se osobito važnima u okolnostima lockdowna - svjedočili smo munjevitom nastanku digitalnih alata koji su stavljeni u funkciju jedinstvenog nadomjeska za neposredan kontakt u izvršavanju pojedinih usluga i/ili aktivnosti. 

Projektom se nastavljaju i proširuju aktivnosti u području obrazovanja i osposobljavanja s ciljem unaprjeđenja stručnih znanja, vještina i kompetencija ljudskih potencijala kojima se osigurava pravovremena, kvalitetna i uspješna prilagodba globalnim promjenama, turističkim trendovima, promjenama na tržištu rada, komunikacijsko – informacijskim tehnologijama te različitim krizama i neočekivanim situacijama.

Sažetak projekta: Stručno osposobljavanje i razvoj pametnih vještina djelatnika turističkih agencija i ureda UHPA-e u svrhu unaprjeđivanja kvalitete i jačanja otpornosti poslovanja koje polazi od načela održivog razvoja turizma i u skladu je s globalnim tržišnim trendovima. Izrada dokumentacije, osposobljavanje djelatnika, izrada e-learning alata, savjetodavna, stručna i operativna podrška.

Dugoročne promjene koje će nastati su: konkurentnija pozicija turističkih agencija; postojanje centralnog mjesta za strukovno usavršavanje i osposobljavanje sadašnjih i budućih djelatnika turističkih agencija (digitalni alati), jačanje osposobljenosti i stručnih kapaciteta UHPA-e kao krovne strukovne udruge; razvoj i učinkovitiji plasman održivih turističkih proizvoda turizma posebnih interesa; poslovanje u skladu s definiranim procedurama i protokolima; održiv cjelogodišnji turizam.

 

Radni materijal s održanih radionica bit će dostupan naknadno. 

 

 

Projekt se realizira uz podršku i sufinanciranje Ministarstva turizma i sporta.