Britanski The Week: Istra je idealna destinacija za ljubitelje prirode i aktivnog odmora

Rovinj se predstavlja kao slikoviti primorski gradić sa šarmantnim kamenim ulicama, bogatom poviješću te obiljem atrakcija poput muzeja i crkvi

Članak novinarke Catherine Garcia objavljen je na britanskom portalu The Week, a promovira turističke atrakcije poluotoka, ističući raznolike aktivnosti i znamenitosti koje posjetitelji mogu doživjeti.

Istra se opisuje kao idealna destinacija za ljubitelje prirode i aktivnog odmora, s naglaskom na mogućnosti kao što su jedrenje, planinarenje i lov na tartufe. Rovinj se predstavlja kao slikoviti primorski gradić sa šarmantnim kamenim ulicama, bogatom poviješću te obiljem atrakcija poput muzeja i crkvi. Park šuma Zlatni rt nudi prekrasnu prirodnu okolinu za šetnje i bicikliranje, dok se u Puli posebno navodi dobro očuvani rimski amfiteatar te mogućnosti za istraživanje povijesnih lokaliteta. Također se naglašava gastronomska ponuda Istre, posebno istarskih vina i tartufa, pa je tako istaknut Motovun i mogućnost lova na tartufe kod obitelji Zigante.

Posjetitelje se potiče da isprobaju lokalne specijalitete u restoranima i konobama diljem poluotoka, kao što su restoran Malo selo u Bujama i konobe Kažun i Vorichi u Puli i Orihima, uključujući jela od svježih plodova mora te tradicionalne istarske delicije. Na kraju, autorica daje preporuku za odsjedanje u vrhunskim smještajnim objektima poput Meneghetti Wine Hotel & Winery, San Canziana i Roxanich Winery and Design Hotel.

Više pročitajte ovdje.

Izvor: TZ Istarske županije / HTZ