Istra se predstavila na najpoznatijem proljetnom sajmu u regiji Alpe-Jadran

Na sajmu slobodnog vremena Freizeitmesse Klagenfurt 2024, po prvi puta je svoj veliki nastup imala Istra

Na najpopularnijem proljetnom sajmu u regiji Alpe-Jadran, sajmu slobodnog vremena Freizeitmesse Klagenfurt 2024, održanom od 5. do 7. travnja, po prvi puta je svoj veliki nastup imala i Istra, čiji je nastup koordinirala i provela Turistička zajednica Istarske županije u suradnji s partnerima.

Na štandu veličine stotinjak kvadrata suizlagači su bili TZ Istre i Središnje Istre, zatim turistički klasteri Južne Istre i Sjeverozapadne Istre, Labinštine, Poreštine i TZG Rovinja, koji su posjetiteljima dijelili svoje promotivne materijale. Uz atraktivne brošure, promovirali su se i lokalni proizvodi poput vina, ekstra djevičanskog maslinovog ulja, sireva, suhomesnatih proizvoda, istarskih slastica i sličnih delicija.

Trodnevni sajam slobodnog vremena tijekom ovog lijepog proljetnog vikenda, gdje su posjetitelji mogli istražiti i isprobati sve na temu odmora i razonode, automobila i motocikala te vina, primamio je više od 40.000 znatiželjnika koji su na površini od 45.000 četvornih metara izložbenog prostora imali priliku posjetiti 450 izlagača.

Kroz cijelo trajanje „najcool proljetnog sajma južne Austrije“, kako ga nazivaju domaćini, štand Istre bio je jako dobro posjećen, što veseli organizatore budući da regija Alpe – Jadran predstavlja jedno od ključnih emitivnih tržišta za Poluotok.

Pored redovne trodnevne prezentacije, posljednjeg dana sajma Istra je bila i gost razgovora uživo koji se održao na velikoj pozornici pred sajamskom publikom, a kojeg su popratili i novinari, kada su prezentirane posebnosti naše regije i highlightsi koji Istru čine posebnom, što je dodatno doprinijelo vizibilnosti regije.

„Istarski turizam je vrlo raznolik i oslanja se na različite tržišne segmente, a austrijsko tržište svakako igra važnu ulogu u našem turizmu budući da se po broju ostvarenih noćenja i dolazaka nalazi na visokom drugom mjestu. Austrijski turisti općenito su poznati po svojoj sklonosti putovanjima i aktivnom stilu života te posebno cijene aktivni i kulturni turizam, kvalitetan smještaj i dobru hranu, vrlo često putuju, tako da Istra predstavlja idealnu destinaciju za njihova česta putovanja i produžene vikende – posebice u periodu pred i posezone“,  izjavila je Cristina Vojić Krajcar u ime TZ Istarske županije.

Više pročitajte ovdje.

Izvor: Turizmoteka / TZ Istre

Foto: TZ Istarske županije