U Labin dolaze najbolji hrvatski disc golferi

Prvo izdanje međunarodnog disc golf turnira Masterpiece održat će se ovog vikenda na prostoru parka skulptura Dubrova

Kroz nadolazeći vikend na prostoru parka skulptura Dubrova održati će se prvo izdanje međunarodnog disc golf turnira Masterpiece na kojem će sudjelovati pedesetak natjecatelja iz Hrvatske, Slovenije i Austrije.

Ovo natjecanje će ujedno biti i treće kolo nove sezone Hrvatske disc golf lige, natjecanja koje se igra kroz deset kola, a završiti će početkom prosinca u Toplicama Sveti Martin. Sudjelovanje na ovom turniru, najavili su članovi šest klubova – Nova Gradiška, Varaždin, Zagreb, Eagle iz Rijeke, Lagoda iz Varaždina te Stubaki iz Stubičkih Toplica, a uz njih će se natjecati i gosti iz inozemstva.

Disc golf, dinamičan i rastući sport, kombinira elemente klasičnog golfa s bacanjem popularnih „frizbija“. Cilj igre je jednak kao i u klasičnom golfu, samo je oprema drugačija - ubaciti disk u metalni koš sa što manjim brojem izvedenih bacanja.

Turnir u Labinu održati će se na privremeno uređenom terenu na prostoru parka skulptura Duborva, a natjecanje započinje prvom rundom u subotu u 10 sati te se nastavlja drugom rundom u subotu od 14:45 sati. Posljednja treća runda započeti će u nedjelju u 10 sati, a a završetak natjecanja predviđen je proglašenjem pobjednika oko 13:30 sati.

Svi oni koji žele i osobno vidjeti kako izgleda igra disc golfa pozvani su da u vrijeme održavanja turnira prošeću terenom te podrže natjecatelje. Ulaz na prostor natjecanja se ne naplaćuje.

Natjecanje se odvija u organizaciji varaždinske tvrtke Lagoda Disc Golf, uz lokalne organizatore iz Turističke agencije Atlas Rabac te uz potporu Turističke zajednice Labin Rabac.

Izvor i foto: Turistička agencija Atlas Rabac