Loading...

Polo line d.o.o.

Tvrtka Polo line ima sjedište na otoku Krku, u Baški, a osnovana je 1992. godine kao organizator putovanja i DMC kompanija. Više od 20 godina usmjereni smo na pojedince i male grupe koje traže individualan pristup i osebujan doživljaj destinacije. Nudimo i izbor pratećih servisa za ture specijalnih područja interesa, inovativne i maštovite programe boravka, lokalne ekskurzije, transfere itd. Uprava Polo line-a oslanja se na lokalne vrijednosti kao što su kulturno nasljeđe, priroda i ekologija te ih nastojimo ugraditi u našu turističku ponudu i poslovnu filozofiju.

Nema objavljenih novosti

  Vode u kamenu - krški fenomeni otoka Krka

  Surova snaga kraškog krajolika otoka Krka u sebi nosi mnoge priče i mami Vas da saznate kako se živjelo u oskudici u kojoj je voda najveće bogatstvo. Biseri narodne graditeljske vještine - bunari na draškoj komunadi, čuvaju tajnu hladne i dostupne vode i za najveće ljetne žege.

  U svjetlosti sv. Lucije

  Koliko ste se puta zatekli promatrajući fascinantnu igru svjetlosti i sjene? Možda ste i sami poželjeli kreirati nešto slično? Nosite li u sebi iskru kreativnosti i umjetničke znatiželje, pridružite nam se na svjetlosnim radionicama „Svjetlost Sv. Lucije“. Namijenjene svim ljudima, studentima i profesionalcima, ljubiteljima umjetnosti željnim kreativnog odmora, druženja, učenja te individualnog kreativnog napretka, radionice su tematikom vezane za atraktivne sadržaje Bašćanske kotline, od sakralnih objekata i glagoljice do prirodnih ljepota.

  U ljepoti krčke sakralne romanike

  Ako biste ikada usred šume vidjeli visoki crkveni toranj, a oko njega nigdje traga crkvi ili nekoj drugoj građevini, sigurno biste si postavili pitanje: O čemu se ovdje radi? Nećemo Vam odmah ispričati cijelu priču, posjetite nas na otoku Krku i otkrijte sami o cemu je riječ.

  U izazovu na Bašćanskoj stazi glagoljice

  U kolijevci glagoljice, starog pisma čarobnog oblika, na otoku Krku nalazi se Bašćanska staza glagoljice. Ova zanimljiva staza koju čine velike i manje kamene skulpture glagoljičnih slova razasutih bašćanskom dolinom nastajala je četiri godine, a osmislilo ju je društvo Sinjali čiji je umjetnički voditelj akademski kipar Ljubo de Karina.

  U društvu glagoljaša otoka Krka

  Mnogi ljubitelji glagoljice možda i ne znaju da su često navođeni glagoljaši u literaturi i citirani na stručnim skupovima, porijeklom s otoka Krka. Mahom su bili svećenici, ali i laici koji su život posvetili glagoljici. Često proganjani, ali jednako tako i ustrajni, stoički su podnosili kritike i nesumnjivo dali svoj obol znanju kojeg danas imamo o glagoljaštvu.

  Tragovima glagoljaša otoka Krka

  Najviše tragova o hrvatskoj glagoljici nalazimo na području hrvatskog priobalja. Mnogi povjesničari se slažu da je otok Krk kolijevka glagoljice te se ovdje najduže zadržalo korištenje staroslavenskog jezika u crkvenim obredima. Možda se upravo zbog toga na Krku i susrećemo s najviše glagoljaša u Hrvatskoj.

  Svete škrinje otoka Krka

  Ako ste oduvijek željeli upoznati vrijedne male umjetnine o kojima Vam nitko nije pričao ili ste za njima tragali u glasovitim knjigama o velikim majstorima, a niste ih pronašli, ne budite razočarani, one su tu. Sve Vas to čeka u župnim crkvama starih kaštela na otoku Krku.

  Prošlost i sadašnjost mistične Baške

  Nisu česta područja gdje je na tako malom prostoru moguće pronaći toliki broj sakralnih objekata kao što će Vas ona brojem iznenaditi u bašćanskoj dolini. Zašto je tomu tako doznat ćete obilazeći sačuvane crkve, kapele i poklonce. Nalaze se po pristupačnom urbanom miljeu kao i veliki broj, danas tek ruševina, u brdima i na obroncima, dostupnih tek po pastirskim stazama.

  Ples pod zvijezdama na otoku Krku

  Daleko od vreve urbane džungle postoji mjesto gdje sunce izlazi grleći Velebit pa raspe svoj sjaj na predivnu kilometarsku bašćansku plažu. Baš tu ćete jutro započeti bosonogom šetnjom uz šljunčani žal i šum mora, a vježbe istezanja, disanja, aqua aerobica ili joge samo su uvod u nezaboravni tjedan plesa.

  Otkrivanje prošlosti na otoku Krku

  Ako Vas je oduvijek fascinirala povijest i znatiželjnog ste duha, krenite s nama u arheološko istraživanje i sami doznajte zanimljive priče prošlosti jer ovdje na otoku Krku, one nestrpljivo čekaju da budu otkrivene. Ne brinite ako ste amater. Potrebna je samo želja, sve ćete ostalo bez problema naučiti.

  Osluhni! Ulice pričaju o glagoljici

  Glagoljica, staro hrvatsko pismo, skriva mnoge zanimljivosti koje razotkriva svako starije mjesto na otoku Krku. Danas, u vrijeme velike mogućnosti pristupa svim informacijama, pravi je užitak uvjeriti se da one stvarno postoje uklesane u kamenu, zapisane na pergameni, skrivene među starim kućama.

  Na izvoru hrvatske riječi

  Učiti svoj materinji jezik u okružju u kojemu je nastala Bašćanska ploča, naš najvrjedniji i najstariji dokument koji svjedoči o drevnoj hrvatskoj državnosti i pismenosti, neprocjenjiv je doživljaj. Naučite govor svojih predaka i suvremeni književni jezik današnjice, ali se malo vratite i u hrvatsku prošlost te se prepustite i čarima glagoljice, starog hrvatskog pisma.

  Na Bašćanskoj stazi glagoljice

  Jeste li znali da se otok Krk smatra kolijevkom glagoljice, staroslavenskog pisma koje i danas svojim oblicima još fascinira mnoge. Ljubav prema glagoljici izražena je ovdje na poseban nacin. Društvo Sinjali čiji je umjetnicki voditelj akademski kipar Ljubo de Karina osmislilo je Bašćansku stazu glagoljice.

  Mrgari - kameni cvjetovi otoka Krka

  Nepregledna čipka kamenih gromača jedinstven je element mediteranskog krajolika, a jugoistočne zaravni otoka Krka sjajan su primjer ruralne arhitekture. Graditeljsku vještinu naših predaka prepoznala je i današnja struka. Mudrost, snaga i ljepota posebno se ogledaju na suhozidnim oblicima otoka Krka - mrgarima. Jedinstveni na svijetu, po svojoj ljepoti i funkciji nemaju premca.

  Ladanjski kaptoli Krka

  Možda ni najstrastveniji zaljubljenici u glagoljicu i glagoljaštvo, važan period hrvatske povijesti, nisu znali da su sastavni dio starih kaštela na otoku Krku bili glagoljaški kaptoli koji su odgajali popove glagoljaše i čuvali liturgijske knjige pisane glagoljicom. Kaptoli su se podudarali sa starim kaštelima u Omišlju, Vrbniku, Dobrinju i Baški.

  Kiparske radionice Ljube de Karine

  Od svih vidova umjetnosti, kiparstvo je sigurno jedno od najmaštovitijih. Vidjeti oblike u raznim materijalima i svojom ih rukom „osloboditi“, poseban je doživljaj, osobito kada je riječ o radu u kamenu koji je pravi izazov. Okruženi mediteranskom vegetacijom s pogledom na Vela vrata, otok Cres i Lošinj, a podno padina Učke i brda Sisol nećete trebati dodatnu inspiraciju za Vaš novi iskorak u umjetnost oblikovanja kamena.

  Kamen na kamen - gromača!

  Prekrasna kamena čipka prekriva veliku površinu jadranskog priobalja pa tako i otok Krk. Ovi nijemi svjedoci težačke muke i danas izazivaju divljenje prema vještini gradnje bez ikakvog vezivnog materijala.

  Jezik i pismo moje domovine

  „Govorim ponešto, ali sve razumijem“, tako nam kaže većina iseljenih Hrvata druge ili treće generacije. Ipak, svjesni slavne povijesti svojih predaka, prekrasne i raznolike zemlje što se prostrla od Jadranskog mora do bogatih oranica Slavonije, žele saznati više o svojoj povijesti i porijeklu.

  Glagoljica na Krku za velike i male

  Glagoljica, staro hrvatsko pismo, skriva mnoge zanimljivosti koje u sebi nosi svako starije mjesto na otoku Krku. Upoznajte čarobne oblike glagoljičnih slova koja i danas fasciniraju mnoge, posjetite zanimljiva mjesta koja odišu poviješću, gdje ćete ih vidjeti uklesane u kamenu i napisane na pergameni.

  Bogatstvo herpetofaune otoka Krka

  Bojite li se zmija? Ako niste sigurni, ovo je jedan od načina da to saznate! Zbog raznih legenda i priča, zmije u ljudima većinom izazivaju osjećaj nelagode, no ima u njima i nešto primamljivo i tajanstveno, posebna neka ljepota koja ih čini zavodljivima. Otok Krk je jedan od bogatijih otoka Sredozemlja prema raznovrsnosti herpetofaune koja na njemu obitava.

Kontakt

POLO LINE D.O.O.

ID Kod:HR-AB-51-040037796
Adresa:Stjepana Radića 5, 51523 Baška
Osnovana:1993. godine
Telefon:+385 51 856533
E-mail:info@polo.hr
Web:www.polo.hr
Web:www.hiddenkrk.com

Poslovnice

 • Baška

  E. Geistlicha 12
  Telefon : +385 51 586922
  e-mail : info@polo.hr