Udruga hrvatskih putničkih agencija obilježila je 30. godišnjicu u sklopu godišnjeg skupa Dani UHPA-e koji su se održali  od 2. do 4. svibnja 2022. godine u Opatiji, na Kvarneru.

Predsjednik UHPA-e Tomislav Fain istaknuo je kako ga izuzetno veseli što se nakon dvije godine stanke konferencija najdugovječnije hrvatske udruge u turizmu održava upravo u Opatiji, gradu s najdužom turističkom tradicijom u Hrvatskoj, čiji su počeci smješteni u davnu 1844. godinu te s optimizmom najavio turističku 2022. godinu: „Godina je dobro počela, ulazimo u glavnu turističku sezonu s dobrim rezultatima. Ako ne bude novog pogoršanja pandemije i ako rat u Ukrajini ostane unutar granica, imat ćemo godinu čak i bolju od rekordne 2019. godine.

Gala večera povodom 30. obljetnice održana je u Kristalnoj dvorani hotela Kvarner te se tom prilikom UHPA zahvalila svima koji su dali osobit doprinos nastanku i razvoju Udruge – osnivačima udruge, zaslužnim pojedincima, institucijama i organizacijama kao i najvjernijim članovima UHPA-e bez kojih UHPA danas ne bi bila ono što jest – jedna od vodećih strukovnih udruga u turizmu Hrvatske.