Udruga hrvatskih putničkih agencija jedan je od partnera projekta.

Naziv projekta:  Razvoj održivog turizma – Od hercegovačkih staza do Elafitskih otoka

EU program: IPA CROSS-BORDER PROGRAMME CROATIA-BIH 2007-2013

Ukupna vrijednost projekta: 505.930,37 eura

Trajanje projekta: 28.11.2014. – 28.11.2016.

Glavni cilj: Produženje turističke sezone i ponude na pograničnim područjima BiH i Hrvatske, odnosno razvoj kopnenih i otočnih područja oko turističkih urbanih centara-Mostara i Dubrovnika. 

Nositelji projekta: Udruženje za poduzetništvo i posao LiNK Mostar (za BiH stranu) i Turistička zajednica Grada Dubrovnika (za HR stranu)

BiH partneri: Općina Ravno, ATA- udruženje putničkih agencija BIH, OXFAM (Italija)

CRO partneri: DURA, UHPA, Udruženje Kallipolis (Italija)

Na turistički razvijenim područjima, kao što su Mostar  i Dubrovnik, uočena je velika razlika između razvijenosti urbanih područja tih gradova te njihove ruralne okolice. Na tragu toga, vođen željom i namjerom da se iskoriste svi turistički potencijali koji nisu prepoznati do sada, kao i poveća turistička ponuda i produži sezona na pograničnom području BiH i Hrvatske, sastavljen je ovaj projekt koji će značajno doprinjeti razvoju turističkih, ekonomskih i ljudskih potencijala u obje zemlje, te na taj način stvoriti podlogu za uvođenje inovativnih koncepta i turističkih trendova.

Nadalje, promocijom turistički održivih rekreacijskih lokaliteta koji će se oformiti ovim projektom, značajno će se povećati turistička ponuda na području tzv. Via Dinarica platforme, koja je oformljena u svrhu razvoja poslovnih aktivnosti sve od područja rep.Slovenije, pa do Albanije. Konkretno, u ovom projektu ojačati će se tzv.Blue trail dionica, koja spaja unutrašnjost BiH sa Jadranskim morem. Valorizacijom prirodnih resursa kroz Popovo polje, te Elafitsko otočje, stvoriti će se dodana vrijednost tih lokaliteta,a sve u svrhu promocije aktivnog turizma u skladu sa načelima održivosti i prezervacije prirodnih resursa. 

Više informacija o projektu dostupno je ovdje.