U suradnji s UHPA-om, Hrvatska turistička zajednica od 2014. godine objavljuje poziv za dodjelu potpora male vrijednosti namijenjenih razvoju programa destinacijskih menadžment kompanija.

Cilj projekta je dodjela bespovratnih novčanih sredstava za programe razvoja i uvođenja na tržište složenih turističkih proizvoda za tržište posebnih interesa koji pridonose sljedećim ciljevima: 

  • aktiviranju manje korištenih turističkih resursa i kreiranju novih motiva dolazaka turista na području cijele Hrvatske;
  • obogaćivanju turističke ponude;
  • razvoju inovativnih proizvoda koji omogućavaju produljenje turističke sezone i smanjenje sezonalnosti te povećanju turističkog prometa, posebice u razdoblju pred i posezone te na kontinentu;
  • stvaranju prepoznatljivog imidža Hrvatske kao destinacije turizma posebnih interesa;
  • tržišnoj valorizaciji složenih turističkih proizvoda kao razloga dolaska turista u pojedinu destinaciju u Hrvatskoj.

Od 2014. pa do 2019. godine razvijeno je ukupno 138 programa od 62 agencije od čega je 40 agencija (94 programa) u članstvu UHPA-e. 

 

Zbog izvanrednih okolnosti vezanih uz pandemiju Covid-19, 2020. te 2021. godine privremeno su obustavljene potpore destinacijskim menadžment kompanijama, a nastavak projekta planiran je za 2022. godinu.