INFORMACIJE O PRIKUPLJANJU I OBRADI PODATAKA NA www.uhpa.hr

 1. UVOD

Udruga hrvatskih putničkih agencija (u daljnjem tekstu UHPA) priznaje i cijeni Vaše pravo na povjerljivost podataka te se obvezuje očuvati sigurnost podataka koje putem Internet stranice  www.uhpa.hr  prikupi. 

UHPA prikuplja, obrađuje i čuva Vaše osobne podatke sukladno EU Općoj uredbi o zaštiti podataka (GDPR) i drugim važećim propisima. Podaci neće bit proslijeđeni trećim osobama ili iznijeti u treće zemlje.

Smatrat ćemo da daljnje korištenje www.uhpa.hr predstavlja Vaše prihvaćanje svih u nastavku opisanih uvjeta.

 2. KORIŠTENJE OSOBNIH PODATAKA

Vaši osobni podaci se prikupljaju i koriste samo na temelju podataka koje ste dobrovoljno dali UHPA-i, bilo registracijom (prilikom registracije koristit će se osobni podaci kao što su: ime i prezime, e-mail adresa) ili korištenjem www.uhpa.hr 

Prikupljeni osobni podaci se čuvaju u elektroničkom obliku, te se primjenjuju sve odgovarajuće tehničke i organizacijske mjere kako bi se spriječila povreda osobnih podataka. Zaprimljene e-mailove s Vašim osobnim podacima UHPA će koristit samo u svrhu ispunjavanja Vaših zahtjeva.

 3. KOLAČIĆI

Kolačići (engl. cookies) omogućavaju UHPA-i prikupljanje statističkih podataka o ponašanju korisnika na www.uhpa.hr  (npr. na kojim dijelovima Internet stranice se korisnici zadržavaju najduže, a gdje najkraće), koji se Internet preglednik (npr. Internet Explorer, Opera, Safari, Google Chrome, Firefox) koristi i slično. 

Kolačići su mali skup podataka poslan sa poslužitelja www.uhpa.hr na računalo korisnika, a služi kao anonimni identifikator. Kolačići se također koriste za lakšu navigaciju kroz Internet stranice (npr. ne morate svaki put iznova unositi podatke za registraciju). Kolačići se ne koriste s ciljem pristupa korisničkim podacima ili kako bi se pratile aktivnosti korisnika nakon napuštanja www.uhpa.hr 

UHPA  zadržava pravo korištenja kolačića na www.uhpa.hr no svaki korisnik može zabraniti primanje kolačića  uređivanjem / promjenama postavki u svom Internet pregledniku. 

 4. POVEZNICE

www.uhpa.hr sadrži poveznice na druge Internet stranice (npr. Facebook, Instagram, YouTube, LinkedIn, Internet stranice članova). Sukladno tome upozoravamo i molimo korisnike da uzmu u obzir kako www.uhpa.hr  ne može biti odgovorna za poštivanje privatnosti na spomenutim Internet stranicama. Stoga korisnike potičemo na čitanje Izjave o privatnosti svake Internet stranice kojoj pristupaju. 

 5. DIGITALNI MARKETING

Kontakt informacije, kao što su ime, prezime i e-mail adresa, su neophodne u slučaju kada želite koristiti usluge primanja promotivnih materijala od strane UHPA-e. Promotivni materijali  podrazumijevaju informacije o uslugama i posebnim ponudama te novostima (engl. newsletter). 

Usluga se može onemogućiti u bilo kojem trenutku na način da se aktivira poveznica „Odjava“ na kraju e-maila ili slanjem zahtjeva za brisanjem sa popisa za digitalni marketing na uhpa@uhpa.hr.

 6. SIGURNOST

UHPA poduzima sve mjere sigurnosti kako bi se zaštitili podaci korisnika, tijekom unosa i prijenosa, obrade podataka, te prilikom pohrane. Pristup podacima je ograničen i imaju ga samo oni zaposlenici kojima su isti potrebni radi obavljanja poslovnih aktivnosti.

Osobni podaci koji su UHPA-i ustupljeni prilikom registracije čuvat će se za vrijeme postojanja Internet stranice odnosno za vrijeme trajanja registracije korisnika. Svi podaci koji su UHPA-i ustupljeni prilikom registracije na Internet stranici, biti će uništeni najkasnije prilikom gašenja iste.

Korisnici u bilo kojem trenutku imaju pravo zatražiti obavijest o tome koji se njihovi osobni podaci obrađuju od strane UHPA-e odnosno da se isti izmjene ili obrišu, slanjem zahtjeva na uhpa@uhpa.hr .

 7. OBAVIJESTI O PROMJENAMA

U slučaju promjena vezanih za pravila o poštivanju privatnosti obavijest će biti objavljena na naslovnoj stranici Internet stranice s ciljem upoznavanja korisnika. 

 

Udruga hrvatskih putničkih agencija

Savska cesta 41/XVI

10000 Zagreb

E: uhpa1@uhpa.hr

T: 01 2304 992

 

U Zagrebu, 15. svibnja 2018.