U sklopu programa „Leonardo da Vinci Mobilnost – Osobe na tržištu rada“ Agencija za mobilnost i programe EU je na temelju Odluke o dodjeli financijske potpore za projekt prihvatila UHPA-in projekt „Implementation of standards in new tourism products“ te za njegovo provođenje odobrila financijsku potporu.

PARTNERI PROJEKTA:

  • UHPA - Udruga hrvatskih putničkih agencija (voditelj projekta),
  • ABTA - Udruga britanskih turističkih agencija (partner)

IZNOS FINANCIJSKE POTPORE: 32.148,00 EUR

CILJEVI PROJEKTA:

  1. Unaprijediti znanja i vještine djelatnika turističkih agencija za razvoj i marketing proizvoda koji
  2. zadovoljavaju standarde i zahtjeve emitivnih tržišta;
  3. Unaprijediti poslovnu suradnju britanskih i hrvatskih turističkih agencija;
  4. Unaprijediti znanja i vještine djelatnika UHPA potrebnih za pružanje obrazovnih i savjetodavnih usluga članovima

AKTIVNOSTI PROJEKTA:
Projekt uključuje 12 mobilnosti na kojima će sudionici imati priliku poboljšati kompetencije, znanja i vještine stručnim usavršavanjem u Velikoj Britaniji u trajanju od 2 tjedna.

Udruga hrvatskih putničkih agencija (UHPA) uspješno je provela projekt mobilnosti osoba na tržištu rada financiran u sklopu Programa za cjeloživotno učenje Europske unije. Dvanaest sudionika mobilnosti steklo je iskustvo koje će im pomoći u budućem poslovanju s britanskim partnerima te omogućiti prilagodbu njihovih proizvoda zahtjevima gostiju iz Velike Britanije.Sudionici mobilnosti preporučuju sudjelovanje u programima cjeloživotnog učenja, a u brošuri UHPA Tips and Tricks smo prikupili njihova iskustva, razmišljanja i sugestije koje mogu pomoći onima koji tek počinju ili planiraju suradnju s britanskim tržištem.

Stručno usavršavanje naših članova i njihovih zaposlenika u Velikoj Britaniji je završeno u travnju, a iduća edukacija je u Njemačkoj.

Prolistajte: 

   

 

Prezentacije sudionika mobilnosti:

 

 

 

Nakon što su djelatnici UHPA-inih članova izvrsno ocijenili program mobilnosti u Velikoj Britaniji, UHPA je nastavila program stručnog usavršavanja u cilju što uspješnijeg povezivanja članova i emitivnih turoperatora s najvažnijim tržištima za Hrvatsku.

Djelatnicima touroperatora i turističkih agencija omogućeno je sudjelovanje na stručnom usavršavanju u trajanju od 2 tjedna u Njemačkoj gdje su imali priliku unaprijediti znanja i vještine potrebne za  razvoj inovativnih proizvoda za tržišne niše turizma posebnih interesa ali i adekvatno odgovoriti na zahtjeve njemačkog tržišta. Osim toga, cilj mobilnosti je jačanje suradnje njemačkih i hrvatskih turističkih agencija i turoperatora na principima fair partnerstva. Za sudionike mobilnosti bila su osigurana financijska sredstva za životne, putne i troškove pripreme. Aktivnosti mobilnosti planirane su za 10 sudionika.

PARTNERI PROJEKTA:

  • UHPA - Udruga hrvatskih putničkih agencija (voditelj projekta),
  • ASR - udrugu neovisnih putničkih agencija Njemačke kao ustanovu domaćina (uključujući članove ASR-a).

IZNOS FINANCIJSKE POTPORE: 17.480,00 EUR

Prelistajte informacije o Njemačkoj koje je pripremilo predstavništvo HTZ-a

Prezentacije mobilnosti: