Loading...

HZJZ: Nove smjernice izvođenja izvanučioničke nastave

07.03.2022
UHPA
Podijeli
Pošalji na mail

Članak je uspješno poslan na upisanu adresu.

Greška prilikom slanja, molimo pokušajte ponovo.

Višednevna izvanučionička nastava izvodi se bez ograničenja uz preporuku da se organizira u RH te da se učenici i djelatnici samotestiraju

Hrvatski zavod za javno zdravstvo u ponedjeljak, 7. ožujka 2022., objavio je nove smjernice vezane za mogućnosti izvođenja izvanučioničke nastave vezano uz pandemiju COVID-19.

Navedene smjernice se prilagođavaju svakoj pojedinoj školi na način da se kod jednodnevne izvanučioničke nastave (bez noćenja) postupa kao i kod nastave u učionicama.

Uzimajući u obzir aktualnu epidemiološku situaciju, izvođenje višednevne izvanučioničke nastave moguće je bez ograničenja uz preporuku da se organizira unutar Hrvatske te da se svi učenici i djelatnici samotestiraju unutra 48h prije kretanja na put. Samotest za ovu svrhu učenici i djelatnici dobivaju u školi. Može se uzeti u obzir negativan rezultat BAT testa unutar 48h ili PCR test unutar 72h obavljen u osobnom aranžmanu odnosno u druge svrhe.

Također je potrebno pridržavati se svih važećih protuepidemijskih mjera i odluka Stožera civilne zaštite kao i preporuka HZJZ-a koje se nalaze ovdje.

Izvor i foto: HZJZ

 

Vaši komentari