Loading...

Konferencija „Women in Tourism: Lessons Learned or Lessons Forgotten?“

04.08.2022
UHPA
Podijeli
Pošalji na mail

Članak je uspješno poslan na upisanu adresu.

Greška prilikom slanja, molimo pokušajte ponovo.

Save the date od 19. do 21. travnja 2023. godine u Splitu

Institut za turizam, u suradnji s University of Westminster i Equality in Tourism International (UK), organizira konferenciju Women in Tourism: Lessons Learned or Lessons Forgotten?, koja će se održati od 19. do 21. travnja 2023. godine u Splitu, u hotelu Le Méridien Lav.

Keynote govornice konferencije su dr. Stroma Cole (Yes We Can - Beyond Empowerment) i dr. Irena Ateljević (Women of Our Past and Women for Our Future: Feminine Leadership for the Regenerative Path of Sustainable Tourism). Ostali će govornici biti naknadno potvrđeni.

Uloga žena u turizmu uglavnom se promatra kroz prizmu rodne neravnopravnosti te je povezana s kontinuiranom potrebom za osnaživanjem žena kao važnih dionika u turističkoj industriji. Nedvojbeno je da je to iznimno važna agenda budući da najslabije plaćena i radna mjesta s najnižim statusom u turizmu uglavnom pripadaju ženama (https://www.unwto.org/gender-and-tourism).

Ipak, ovom konferencijom želi se usmjeriti pogled prema pozitivnijim pričama i snažnijem pogledu na ulogu žena u turizmu, stoga je i ključni cilj ove konferencije pokazati i proslaviti višestruke uloge i pozicije žena u turizmu.

Teme i novosti o konferenciji možete pratiti na poveznici ovdje.

Izvor i foto: IZTZG

 

Vaši komentari