Loading...

Putovima svetog drva

Objavljeno 25.01.2016
Podijeli
Pošalji na mail

Članak je uspješno poslan na upisanu adresu.

Greška prilikom slanja, molimo pokušajte ponovo.

Povijest maslinarstva i proizvodnje maslinovog ulja, jednog od osnovnih i najzdravijih sastojaka mediteranske kuhinje stara je preko tisuću godina.

Tradicija koje se čuva već nekoliko stoljeća te stabla maslina stara više od 1000 godina išli su ukorak s vremenom do modernih plantaža i vrsnih proizvođača nagrađivanih maslinovih ulja. Povest ćemo Vas brodom do arheoloških ostataka u mjestu Muline na otoku Ugljanu gdje ćete čuti priču o legionaru maslinaru iz doba Rimskoga Carstva. Odlazak na otok Pag i mjesto Lun sa zaštićenim tisućljetnim maslinama neopisive veličine i slikovitosti donijet će Vam užitak za sva Vaša osjetila. Još jedna degustacija kod istaknutog maslinara dr. Ivice Vlatkovića bit će kruna nakon razgleda povijesnog mjesta Novigrad uz užitak mediteranskih okusa obogaćenih blagotvornim uljem.

Glavne aktivnosti / atrakcije : plovidba do ostataka uljare i maslinarskog posjeda iz Rimskog Carstva u Mulinama na otoku Ugljanu; posjet maslinicima u Lunu; obilazak najvećeg maslinika sjeverne Dalmacije u mjestu Polača; posjet maslinaru dr. Ivici Vlatkoviću

Aranžman je moguće realizirati u trajanju od tri do pet dana. Okvirni program aktivnosti za trodnevni aranžman obuhvaća: 1. dan: otok Ugljan (Muline); 2. dan: maslinici u Lunu na otoku Pagu; 3. dan: Polača - plantaža PZ MasVin - Novigrad, maslinici dr. Vlatkovića. Aranžman se može realizirati od travnja do listopada za grupe od 25 do 100 osoba. Smještaj osiguravamo u Ilirija Resort hotels & villas Biograd s četiri zvjezdice, baštinskom hotelu Ražnjevića Dvori A.D.1307 u Polači, kao i u kampu Park Soline Biograd (mobilne kućice) ili privatni smještaj. Prijevoz je osiguran kao i stručno vođenje na hrvatskom, engleskom i njemačkom jeziku, a prema dogovoru i na ostalim jezicima. Svi navedeni podaci su okvirni i nisu obvezujući pa Vas molimo da nam se obratite za izradu konačne ponude.


Preuzmi / pogledaj letak

Objavljeno 25.01.2016

Vaši komentari

Kontakt

Ilirija d.d. – Ilirija Travel

Tina Ujevića 7
23210 Biograd na moru

Telefon : +385 23 383556
Fax : +385 23 383008
e-mail : sales@ilirija-travel.com

Web : www.ilirija-travel.com

Još ideja od članice