Loading...

Putevima rimskih careva

Objavljeno 26.01.2016
Podijeli
Pošalji na mail

Članak je uspješno poslan na upisanu adresu.

Greška prilikom slanja, molimo pokušajte ponovo.

Za ljubitelje rimske povijesti na prostoru sjeverne i srednje Dalmacije vodimo Vas Rutom rimskih careva, jednom od europskih kulturnih ruta.

Polazimo od čudesnog grada Nina na otočiću usred pješčane lagune s ostatcima hrama i najstarijih sačuvanih ilirsko-rimskih brodova - serilija. Rimski Forum u Zadru najveći je na istočnoj obali Jadranskoga mora, a zanimljivi su i kapitolij te ostatci zidina cara Augusta, te bogata antička zbirka Arheološkog muzeja kao i jedinstveni Muzej antičkog stakla. Otkrijte ostatke glavnoga grada rimske provincije Ilirik - Salonu te svratite u palaču cara Dioklecijana iz koje je nikao današnji Split. Potražite izgubljene i ponovno pronađene prastare kamene gradove Asseriu s Trajanovim bedemima, Burnum kojeg spominje Plinije Stariji te vidite ostatke jedinog vojnog amfiteatra na području Hrvatske u NP Krka. 

Glavne aktivnosti / atrakcije : obilazak grada Nina s muzejem; razgled rimskog Foruma u Zadru, Arheološkog muzeja i Muzeja antičkog stakla; obilazak Salone i Dioklecijanove palače; kameni grad Asserija i ostatci rimskog amfiteatra u Burnumu (NP Krka)

Aranžman je moguće realizirati u trajanju od tri do pet dana. Okvirni program aktivnosti za trodnevni aražman obuhvaća: 1. dan: Zadar - Nin; 2. dan: Salona - Split (Dioklecijanova palača); 3. dan: Asserija i Burnum (Ivoševci) - NP Krka. Aranžman se može realizirati tijekom cijele godine za grupe od 6 do 70 osoba. Smještaj osiguravamo u Ilirija Resort hotels & villas Biograd s četiri zvjezdice, baštinskom hotelu Ražnjevića Dvori A.D.1307 u Polači, kao i u kampu Park Soline Biograd (mobilne kućice) ili privatni smještaj. Prijevoz je osiguran kao i stručno vođenje na hrvatskom, engleskom i njemačkom jeziku, a prema dogovoru i na ostalim jezicima. Svi navedeni podaci su okvirni i nisu obvezujući pa Vas molimo da nam se obratite za izradu konačne ponude.


Preuzmi / pogledaj letak

Objavljeno 26.01.2016

Vaši komentari

Kontakt

Ilirija d.d. – Ilirija Travel

Tina Ujevića 7
23210 Biograd na moru

Telefon : +385 23 383556
Fax : +385 23 383008
e-mail : sales@ilirija-travel.com

Web : www.ilirija-travel.com

Još ideja od članice