Loading...

O nama

Zaštita privatnosti

INFORMACIJE O PRIKUPLJANJU I OBRADI PODATAKA NA www.uhpa.hr
 
 
1. UVOD
Udruga hrvatskih putničkih agencija (u daljnjem tekstu UHPA) priznaje i cijeni Vaše pravo na povjerljivost podataka te se obvezuje očuvati sigurnost podataka koje putem Internet stranice  www.uhpa.hr  prikupi. 
UHPA prikuplja, obrađuje i čuva Vaše osobne podatke sukladno EU Općoj uredbi o zaštiti podataka (GDPR) i drugim važećim propisima. Podaci neće bit proslijeđeni trećim osobama ili iznijeti u treće zemlje.
Smatrat ćemo da daljnje korištenje www.uhpa.hr predstavlja Vaše prihvaćanje svih u nastavku opisanih uvjeta.
 
2. KORIŠTENJE OSOBNIH PODATAKA
Vaši osobni podaci se prikupljaju i koriste samo na temelju podataka koje ste dobrovoljno dali UHPA-i, bilo registracijom (prilikom registracije koristit će se osobni podaci kao što su: ime i prezime, e-mail adresa) ili korištenjem www.uhpa.hr 
Prikupljeni osobni podaci se čuvaju u elektroničkom obliku, te se primjenjuju sve odgovarajuće tehničke i organizacijske mjere kako bi se spriječila povreda osobnih podataka. Zaprimljene e-mailove s Vašim osobnim podacima UHPA će koristit samo u svrhu ispunjavanja Vaših zahtjeva.
 
3. KOLAČIĆI
Kolačići (engl. cookies) omogućavaju UHPA-i prikupljanje statističkih podataka o ponašanju korisnika na www.uhpa.hr  (npr. na kojim dijelovima Internet stranice se korisnici zadržavaju najduže, a gdje najkraće), koji se Internet preglednik (npr. Internet Explorer, Opera, Safari, Google Chrome, Firefox) koristi i slično. 
Kolačići su mali skup podataka poslan sa poslužitelja www.uhpa.hr na računalo korisnika, a služi kao anonimni identifikator. Kolačići se također koriste za lakšu navigaciju kroz Internet stranice (npr. ne morate svaki put iznova unositi podatke za registraciju). Kolačići se ne koriste s ciljem pristupa korisničkim podacima ili kako bi se pratile aktivnosti korisnika nakon napuštanja www.uhpa.hr 
UHPA  zadržava pravo korištenja kolačića na www.uhpa.hr no svaki korisnik može zabraniti primanje kolačića  uređivanjem / promjenama postavki u svom Internet pregledniku. 
 
4. POVEZNICE
www.uhpa.hr sadrži poveznice na druge Internet stranice (npr. Facebook, Instagram, YouTube, LinkedIn, Internet stranice članova). Sukladno tome upozoravamo i molimo korisnike da uzmu u obzir kako www.uhpa.hr  ne može biti odgovorna za poštivanje privatnosti na spomenutim Internet stranicama. Stoga korisnike potičemo na čitanje Izjave o privatnosti svake Internet stranice kojoj pristupaju. 
 
5. DIGITALNI MARKETING
Kontakt informacije, kao što su ime, prezime i e-mail adresa, su neophodne u slučaju kada želite koristiti usluge primanja promotivnih materijala od strane UHPA-e. Promotivni materijali  podrazumijevaju informacije o uslugama i posebnim ponudama te novostima (engl. newsletter). 
Usluga se može onemogućiti u bilo kojem trenutku na način da se aktivira poveznica „Odjava“ na kraju e-maila ili slanjem zahtjeva za brisanjem sa popisa za digitalni marketing na uhpa@uhpa.hr.
 
6. SIGURNOST
UHPA poduzima sve mjere sigurnosti kako bi se zaštitili podaci korisnika, tijekom unosa i prijenosa, obrade podataka, te prilikom pohrane. Pristup podacima je ograničen i imaju ga samo oni zaposlenici kojima su isti potrebni radi obavljanja poslovnih aktivnosti.
Osobni podaci koji su UHPA-i ustupljeni prilikom registracije čuvat će se za vrijeme postojanja Internet stranice odnosno za vrijeme trajanja registracije korisnika. Svi podaci koji su UHPA-i ustupljeni prilikom registracije na Internet stranici, biti će uništeni najkasnije prilikom gašenja iste.
Korisnici u bilo kojem trenutku imaju pravo zatražiti obavijest o tome koji se njihovi osobni podaci obrađuju od strane UHPA-e odnosno da se isti izmjene ili obrišu, slanjem zahtjeva na uhpa@uhpa.hr .
 
7. OBAVIJESTI O PROMJENAMA
U slučaju promjena vezanih za pravila o poštivanju privatnosti obavijest će biti objavljena na naslovnoj stranici Internet stranice s ciljem upoznavanja korisnika. 
 
Udruga hrvatskih putničkih agencija
I. Kršnjavoga 1/II
10000 Zagreb
E: uhpa1@uhpa.hr
T: 01 2304 992
 
U Zagrebu, 15. svibnja 2018.