Loading...

Za članove

Projekti

O projektima UHPA-e

U razdoblju od 2010. do kraja 2014. godine Udruga hrvatskih putničkih agencija uspješno je aplicirala na niz projekata financiranih iz sredstava Europske unije namijenjenih obrazovanju kadrova u turizmu te je time postala vodeća strukovna udruga za turizam u Hrvatskoj što se tiče povlačenja EU sredstava.

Do sada je realizirano šest projekata u vrijednosti 266.251 €. U tijeku realizacije su dva projekta u vrijednosti 616.159 €, a očekuju se rezultati natječaja za četiri projekta u vrijednosti 992.846 €.

Naše članice prepoznale su korisnosti projekata te su se aktivno uključile u njihovu realizaciju sudjelujući na radionicama, primjenjujući naučeno i dijeleći s drugima iskustva i znanja. 44 tjedna stručnog usavršavanja, 41 stranica iskustava i savjeta kolega kolegama o poslovanju s njemačkim i britanskim tržištem, 16 stranica video materijala, novi interaktivni moduli za uspješnu primjenu društveno odgovornog poslovanja, 97 educiranih koordinatora održivosti, preko 20 primjera dobre prakse društveno odgovornog poslovanja, 56 agencija s EOS code priznanjem, 9 agencija s Travelife Partner priznanjem.
 
Programski okviri fondova EU od 2014. do 2020. pružaju niz mogućnosti podizanja konkurentnosti naših turističkih agencija te će Udruga hrvatskih putničkih agencija, temeljem programskog i operativnog programa rada, nastaviti s aktivnostima usmjerenima na maksimalno korištenje izvora financiranja EU.
 
U brošuri koju donosimo u nastavku podrobnije su informacije o završenim projektima, projektima čija je implementacija u tijeku kao i projektima za koje se očekuju rezultati natječaja. (Stranica ažurirana 13. veljače 2015.)