6. Dani cikloturizma

Održat će se u Velikoj Gorici od 9. do 11. travnja 2024.

Šesto izdanje konferencije Dani cikloturizma održat će se u Velikoj Gorici od 9. do 11. travnja 2024. na temu “Urban mobility, green adventures“.

Riječ je o prvoj i  najvećoj konferenciji posvećenoj razvoju ove brzorastuće grane turističke industrije. Dani cikloturizma svake godine okupljaju sve najvažnije dionike njegovog razvoja, od predstavnika ministarstava, sustava turističkih zajednica, regionalnih i lokalnih samouprava, razvojnih i turističkih agencija pa sve do privatnih turističkih subjekata, klubova i poduzetnika u turizmu.

Nakon Metkovića, Ludbrega, Podgore, Rastoka i Sinja domaćin ovogodišnje konferencije je Velika Gorica koja sa svojom biciklističkom infrastrukturom, izvrsnim prometnim položajem, raznolikom konfiguracijom terena, prirodnim ljepotama i znamenitostima predstavlja idealno područje za razvoj cikloturizma.

Dani cikloturizma pokrenuti su 2019. godine kako bi se omogućilo stvaranje platforme za razmjenu iskustava, ideja, znanja, dobre prakse te mjesta na kojem će se sudionici moći povezati, započinjati nove poslovne suradnje i gdje se stvaraju prava, održiva partnerstva i prijateljstva.

Program u Velikoj Gorici kroz tri dana uključuje predavanja i panele, a održat će se i zabavna biciklistička tura od Velike Gorice do izletišta Cowboy u Markuševcu Turopoljskom.

Više informacija pronađite ovdje.

Izvor: Cikloturizam & VGdanas

Foto: Dani cikloturizma