Započeo ITB Berlin

Hrvatska među traženijim europskim destinacijama na sajmu

Hrvatska turistička zajednica (HTZ) predstavlja ukupnu hrvatsku turističku ponudu na jednom od najvažnijih svjetskih turističkih sajmova, ITB Berlin. Uz HTZ kao glavnog izlagača, u sklopu hrvatskog štanda svoju ponudu od 7. do 9. ožujka predstavlja 20 suizlagača, odnosno turističkih zajednica i drugih turističkih subjekata, a na sajmu je prisutna i hrvatska turistička delegacija predvođena Nikolinom Brnjac, ministricom turizma i sporta te Kristjanom Staničićem, direktorom HTZ-a.   

Interes njemačkih medija, kao i povratne informacije naših najvažnijih partnera s kojima smo se susreli tijekom prvog dana sajma u Berlinu dodatno potvrđuju odličnu poziciju Hrvatske na nama najvažnijem turističkom tržištu – Njemačkoj. Partneri su optimistični, potražnja za putovanjima je velika te očekuju ostvarenje rekordnog prometa iz rekordne 2019. godine. Oporavak je vidljiv i kroz ponovni trend ranog bukiranja pa kroz ožujak krećemo s posebnom kampanjom za rano bukiranje aranžmana na najvećim travel platformama u Njemačkoj poput Expedie i Weg.de“, poručio je Kristjan Staničić, direktor HTZ-a. 

Među partnerima s kojima su odrađeni sastanci, odnosno s kojima se razgovaralo o očekivanim rezultatima i proširenim suradnjama u ovoj godini su Jet2.com, Jet2holidays, Eurowings, KLM i dr., dok se o dodatnim promotivnim aktivnostima i kampanjama razgovaralo s predstavnicima TripAdvisora, National Geographica, Lonely planeta, SkyScannera i dr. 

Podsjećamo, svoj štand na vodećem svjetskom sajmu putovanja ima i projekt SUSTOUR kojeg financira EU-COSME program i u kojem Udruga hrvatskih putničkih agencija (UHPA) sudjeluje kao jedan od 7 partnera. SUSTOUR će u Berlinu okupiti predstavnike uključenih turoperatora i turističkih agencija iz cijele Europe i  predstaviti niz alata razvijenih u okviru projekta.

Više pronađite ovdje.

Izvor: HTZ

Foto: ITB Berlin