75. rođendan NP Plitvička jezera

Proljetni promotivni tjedan od 1. do 8. travnja 2024.

Plitvička jezera najstariji su i najveći nacionalni park Republike Hrvatske. Svojom iznimnom prirodnom ljepotom ovo je područje oduvijek privlačilo zaljubljenike u prirodu stoga je 8. travnja 1949. godine proglašeno prvim nacionalnim parkom u Hrvatskoj.

Jedinstvene vrijednosti ovoga područja prepoznate su i od Organizacije Ujedinjenih naroda za obrazovanje, znanost i kulturu (engl. UNESCO – United Nations Educational, Scientific and Cultural Organization) koja je 26. listopada 1979. godine Nacionalni park Plitvička jezera uvrstila na svoj Popis svjetske baštine.

Nacionalni park Plitvička jezera ove godine obilježava 75 godina od proglašenja Plitvičkih jezera nacionalnim parkom i 45 godina od upisa na UNESCO-ov Popis svjetske baštine. Ovo obilježavanje slavi neizmjernu ljepotu i vrijednost Plitvičkih jezera, dok istovremeno odaje priznanje svim naporima koji su uloženi u očuvanje ovog neprocjenjivog prirodnog blaga Republike Hrvatske.

Kako bi se ove velike obljetnice proslavile s posjetiteljima, NP Plitvička jezera pripremili su Proljetni promotivni tjedan u razdoblju od 1. do 8. travnja 2024. i Jesenski promotivni tjedan koji će se održati od 26. listopada do 3. studenog 2024.

Više informacija pronađite ovdje.

Izvor i foto: NP Plitvička jezera