Cest Is d'Best Zagreb

Međunarodni ulični festival održat će se od 25. do 28. svibnja

Međunarodni ulični festival Cest Is d'Best i ove godine, i to već 27. put, na zagrebačke ulice donosi događanja koja zabavljaju i uveseljavaju prolaznike. Atraktivna natjecanja, likovne instalacije, glazbeni nastupi, sportska i druga događanja sastavni su dio programa koji od 25. do 28. svibnja u samom središtu grada najavljuje odličnu zabavu.

Na središnjem Trgu bana Josipa Jelačića, Cvjetnom trgu i u Bogovićevoj ulici, na Europskom trgu, u Staroj Vlaškoj i parku Zrinjevcu predviđeni su različiti programi, uključujući i glazbene nastupe. U izvedbama sudjeluju ulični zabavljači iz Hrvatske i inozemstva, a njihova interakcija s prolaznicima vrijeme toga festivala čini doista posebnim i podiže raspoloženje u ionako prepoznatljivoj atmosferi na zagrebačkim ulicama.

Ovogodišnja je novost festival Pastelizacija pločnika koji se u okviru Cest Is d'Best održava 27. svibnja. Svaki će odrasli sudionik u parku Zrinjevac dobiti određeni prostor i pastele za slikanje, dok su djeci namijenjene krede u boji pa je mašta sve što je potrebno za stvaranje likovnih djela, na radost autora kao i brojnih promatrača, pouzdano dobronamjernih likovnih kritičara.

Izvor: TZGZ

Foto: Cest Is d'Best