DalmatiaStorytelling: Nova platforma Splitsko-dalmatinske županije

Platforma za cilj ima podizanje kvalitete kulturne turističke ponude korištenjem storytelling metode pri prezentaciji i interpretaciji baštine

Splitsko-dalmatinska županija objavila je novu turističku digitalnu platformu za sve ljubitelje tematskih doživljaja i baštinskih priča, www.dalmatiastorytelling.com.

Dalmacija storytelling destinacija je projekt Upravnog odjela za turizam, pomorstvo i promet Splitsko-dalmatinske županije koji ima za cilj podizanje kvalitete kulturne turističke ponude korištenjem storytelling metode pri prezentaciji i interpretaciji baštine. Dalmatia Storytelling je jedinstvena platforma koja objedinjuje tematske doživljaje s područja Splitsko-dalmatinske županije. Njih je trenutno četrdesetak, dostupni su na hrvatskom i engleskom jeziku. Ova platforma pruža uvid u ponudu doživljaja koji su komercijalno dostupni cijelu godinu.

Kroz projekt su kreirani novi i komercijalno dostupni turistički proizvodi, tematske interpretacijske šetnje i muzejska vođenja s oživljenim baštinskim likovima. Koncept stranice potiče krajnjeg korisnika na istraživanje dalmatinskih priča kroz komercijalno dostupnu ponudu putem pretraživača „Pronađi svoju priču“ i „Pronađi svoj izlet“. Kroz kategoriju Događaji i Vijesti lokalne turističke zajednice i ostali dionici u turizmu i kulturi mogu podijeliti vijest o održavanju manifestacija i ostalih događaja koji se odnose na očuvanje tradicije, narodnih običaja i baštinskih priča. Na ovaj način stvara se digitalni katalog događanja koji su usko vezani za baštinsko pripovijedanje.

Izvor: TZ SDŽ

Foto: Dalmacija storytelling