Novi ekskluzivni premium proizvod Istre

HeliFly Istria je veliki iskorak Istre u ponudi kao premium destinacije i luskuzne ponude

U bogatoj turističkoj ponudi koje Istra nudi, od 27. svibnja 2024., gostima je na raspolaganju još jedan doživljaj; obilazak istarskih vinarija helikopterom. Ovaj ekskluzivni projekt, nazvan Heli-Fly Istria, rezultat je suradnje Turističke zajednice Istarske županije i Vinarije Rossi iz Vižinade, Cantine Saints Hills iz Višnjana i Meneghetti Wine Hotel & Winery iz Bala, a projekt je predstavljen u Vinariji Rossi u Bajkinima, gdje će helikopter biti stacioniran.

Ova atraktivna, no skupa usluga koja će, kako je rečeno, činiti bitan element razvoja elitnog turizma na Poluotoku, prezentirana je prije no što je helikopter poletio u smjeru novootvorene višnjanske vinarije.

„Istra svake godine zaslužuje novu ponudu, a ovo je jedna od njih koja želi, doslovno, dostići visine. Iz jedne sasvim nove perspektive moći će se vidjeti istarski poluotok, unutrašnjost i priobalje, po čemu smo i poznati“, poručio je Denis Ivošević, direktor Turističke zajednice Istarske županije, dodajući da je intencija kreirati cijelu mrežu atraktivnih iskustava u Istri.

„Trenutno imamo tri heliodroma, u vinarijama i boutique hotelu, a do kraja godine ih očekujemo sveukupno najmanje deset. Ovo je novi produkt koji će posjetiteljima Istre ponuditi novi pogled na Istru, sugestivne i romantične prizore koji su mogući iz ptičje perspektive, nezaboravne doživljaje, luksuzne transfere za zahtjevnije goste i još mnogo dodatnih mogućnosti koje će našu regiju još jače definirati kao lifestyle destinaciju, »place to be« za istinske hedoniste“, rekao je Ivošević.

Usluga koja predviđa nekoliko različitih modela vožnje helikopterom bit će dostupna tijekom cijele sezone, odnosno do 31. listopada. Ivošević je istaknuo i da je Istra već četiri godine partner Virtuosa, najveće asocijacije luksuznog turizma u svijetu, te da će ovakvi domišljati događaji zasigurno privući turiste visoke platežne moći.

U sklopu ovog projekta, nude se takozvani »destinacijski paketi« koji će s bazne točke kod Vinarije Rossi uključivati i posjete Motovunu, Buzetu, Puli, Grožnjanu i Rovinju, ali i posjet atrakcijama u drugim hrvatskim županijama. Nudit će se i prijevoz do zračnih luka Trsta, Venecije, Trevisa, Rijeke, Zagreba, Zadra, Splita i Malog Lošinja.

Filip Rossi, jedan od vlasnika poznate istarske obiteljske vinarije Rossi, kazao je da ih veseli što je vizionarska ideja realizirana, kao i činjenica da su utemeljitelji heliturizma u Istri.

„Prva smo vinarija u Hrvatskoj koja je na svom imanju, u Bajkinima, izgradila heliodrom i to je uz našu premium ponudu bio ključan razlog zbog kojeg smo dvije godine za redom dobili jedan od najprestižnijih globalnih događaja u autoindustriji Legendary Moments by BMW. Zahvaljujući našem heliodromu, gosti koji traže autentične destinacije, dozu luksuza i vrhunsku ponudu za čas su u Istri iz bilo kojeg grada u Europi i mogu uživati u ljepotama našeg poluotoka“, izjavio je Rossi.

Više pročitajte ovdje.

Izvor: Novi list

Foto: TZ Istarske županije