Drugi Kvarnerski pjenušavi doručak u Novom Vinodolskom

Održat će se 8. lipnja u vinariji Pavlomir u Novom Vinodolskom

Drugi Kvarnerski pjenušavi doručak u vinogradu, podprojekt Salona pjenušavih vina Zagreb održat će se u partnerstvu s TZ Grada Novi Vinodolski i udruženjem Vina Kvarnera 8. lipnja od 10 do 14 sati u vinariji Pavlomir u Novom Vinodolskom.

Pjenušavi doručak Kvarner prošle je godine okupio hedoniste željne uživanja u prirodi s pjenušcima i izvornim zalogajima, te se ovogodišnje izdanje gotovo i popunilo. Ideja doručka jest u neobaveznom zabavnom i ladanjskom okruženju promovirati pjenušava vina i pjenušavu destinaciju uz lokalne naimirnice. Na događaju će se predstaviti vinari udruge Kvarner Wines čija će se pjenušava vina kušati, uz domaće zagrize sirane Runolist iz Krasna, nareske Buretić Bregi, slastice Vilma iz Raba, bakarske baškote, domaće trešnje lokalnog OPG-a, med OPG-a Komadina, svježe i suhe sireve lokalnog OPG-a i poneko iznenađenje. Edukacijsku nijansu Doručku dat će autorica projekta Marija Vukelić svojom radionicom sljubljivanja kvarnerskih pjenušaca i kvarnerskih škampa poznate konobe »Pod Orajom«  iz Klenovice.

Manifestacija se održava u suorganizaciji TZ Novi Vinodolskog, Salona pjenušavih vina Zagreb i vinarije Pavlomir sa ciljem dodatne promocije eno-gastro scene Kvarnera. Prijašnjih godina doručci su se održavali i na drugim destinacijama (od Zagorja, Plešivice, Srijema, Erduta, Međimurja do Kvarnera), a sljedeći ljetni pjenušavi doručak najavljen je za Srijem, početkom srpnja.

Više pročitajte ovdje.

Izvor i foto: TZ Novi Vinodolski