EFRAG: Javno savjetovanje o nacrtima standarda izvješćivanja o održivosti

Komentari se mogu dostaviti putem online upitnika do 21. svibnja 2024.

Na mrežnim stranicama Europske savjetodavne skupine za financijsko izvješćivanje (EFRAG) objavljen je poziv za javno savjetovanje o dva Nacrta standarda izvješćivanja o održivosti za mala i srednja poduzeća (MSP):

  1. Nacrt Europskog standarda o održivosti za mala i srednja poduzeća listana na određenom tržištu (burzi) i
  2. Nacrt Europskog standarda o održivosti za mala i srednja poduzeća koja će dragovoljno izvještavati i koja nisu listana na uređenom tržištu (burzi)

Prema EU Direktivi o korporativnom izvješćivanju o održivosti velike tvrtke imaju obvezu izvještavanja o ESG-u (okolišnom, društvenom i korporativnom upravljanju).  

Kako bi omogućio jednostavniji alat za izvješćivanje i pomogao da se suoče s rastućim i različitim zahtjevima velikih poslovnih partnera za ESG podacima, EU je pripremio nacrt ESG standarda za dragovoljno izvješćivanje za mala i srednja poduzeća (MSP).

Svi zainteresirani dionici svoje komentare o nacrtima standarda mogu dostaviti EFRAG-u putem online upitnika do 21. svibnja 2024. godine.

Također, EFRAG je uputio poziv potencijalno zainteresiranim malim i srednjim poduzećima na sudjelovanje u testnoj pripremi izvješća. Rok za prijavu za testnu pripremu izvješća je 31. siječnja 2024. godine.

Opširnije informacije dostupne su ovdje.

Izvor i foto : EFRAG