Green Future konferencija u Splitu

Održat će se 1. i 2. lipnja 2023.

Konferencija Green Future, međunarodni događaj koji okuplja domaće i strane tehnološke lidere, tvrtke, institucije, donositelja odluka, znanstvenike i druge dionike iz sektora održivog razvoja, održat će se 1. i 2. lipnja 2023. u Hrvatskom narodnom kazalištu u Splitu.

Kroz dva dana trajanja govornici iz cijeloga svijeta raspravljati će o urbanoj i e-mobilnosti, zaštiti okoliša, digitalizaciji poslovanja, financiranju zelenih projekata, javnim politikama te ostalim novostima koje su u fokusu Europe i svijeta.

Konferenciju je prošle godine pratilo preko 900 posjetitelja čime se potvrdilo da je tema zelene tranzicije ključna tema današnjice, od interesa svakog društvenog i gospodarskog sektora te kako je iznimno važno razgovarati i što prije implementirati rješenja i politike koja će Europu voditi do klimatske neutralnosti, što i je cilj Europske komisije do 2050. godine.

U sklopu konferencije, održati će se i Startup Challenge za tvrtke koje razvijaju inovativna rješenja u području održivog razvoja. Predstavnicima deset startupa biti će na taj način omogućeno da predstave eko-ideje žiriju, a uz nagrade i stručne savjete, pruža im se i mogućnost umrežavanja s titanima industrije te potencijalnim investitorima.

Više pročitajte ovdje.

Izvor: TZSDŽ

Foto: Green Future Conference