Igrači disc golfa iz četiri države natjecali se u Labinu

U Parku skulptura Dubrova održano je prvo izdanje međunarodnog disc golf turnira Masterpiece

Kroz protekli vikend na terenu uređenom u Parku skulptura Dubrova u Labinu održano je prvo izdanje međunarodnog disc golf turnira Masterpiece na kojem su sudjelovali natjecatelji iz Hrvatske, Slovenije, Austrije i SAD-a.

Ovaj turnir, koji je bio i 3. kolo Hrvatske disc golf lige, su zajednički odrganizirale varaždinska tvrtka Lagoda Disc Golf te turistička agencija Atlas Rabac, a realiziran je uz potporu Turističke zajednice Labin Rabac.

Natjecanje se odvijalo kroz tri runde koje su se igrale u subotu i nedjelju, a završilo je proglašenjem pobjednika u nedjelju u 13 sati. U elitnim otvorenim kategorijama najbolje su prošli sudionici iz Slovenije pa je tako žensku osvojila Barbara Poljšak, a mušku Amerikanac sa slovenskom adresom Zack Bevelacqua. Najbolji Hrvati u ovim kategorijama su bili Danica Pajtak (Disc golf klub Varaždin, 3. mjesto) te Tomislav Gorički (Flying Disc klub Zagreb, 3. mjesto).

Osim u dvije elitne kategorije natjecanje se odvijalo i u juniorskoj kategoriji gdje je pobjedu upisao Adrian Dimovski (Disc golf klub Lagoda, Varaždin) te u tri niže kategorije otvorene za igrače oba spola – u kategoriji Red pobijedio je Dino Harambašić (DGK Lagoda), u kategoriji Green najbolji je bio Danijel Belančić (Flying Disc klub Nova Gradiška), a u kategoriji Purple slavio je Luka Sporiš (DGK Lagoda).

Samo natjecanje pratio je i program turističkih sadržaja pa su sudionici u subotu posjetili Vinariju Juričić u Bartićima gdje je nedavno otvoren prvi rekreativni disc golf teren u Istri, a tamo su uživali i u degustaciji vina i domaćih proizvoda.

Da je pred disc golfom na području Labina svijetla budućnost govori i činjenica da su natjecatelji iskazali oduševljenje ambijentom parka skulptura gdje je održan turnir te su najavili ponovni dolazak na drugo izdanje turnira 2025. godine. Organizatori su pri zaključenju turnira istaknuli i činjenicu da je disc golf izuzetno popularan u državama sjeverne i zapadne Europe (samo u Finskoj je uređeno više od tisuću terena) te da vjeruju kako ćemo već iduće godine u Labinu vidjeti natjecatelje koji će zbog svog omiljenog sporta stići na Istarski poluotok kako bi „pobjegli“ od zime i snijega koji ih uobičajeno okružuju sve do polovice travnja.

Izvor: Lagoda Disc Golf & Turistička agencija Atlas Rabac
Fotografije: Lagoda Disc Golf