Međunarodni kulinarski festival Biser mora

Održat će se od 29. do 31. ožujka 2023. u Supetru na Braču

Najveće međunarodno natjecanje kuhara u regiji, Biser mora održat će se po 18. put i to od 29. do 31. ožujka 2023., u Supetru na Braču u organizaciji Šefova kuhinja mediteranskih i europskih regija (ŠKMER).

Festival objedinjuje trodnevna natjecanje srednjih i viših turističko ugostiteljskih škola, konobara, strukovnih nastavnika i profesionalnih kuhara koji se bore za juniorsku i seniorsku titulu i nagrade. Usporedno se održavaju i eno gastro radionice, cooking show-ovi, izložbe, degustacije, prezentacija strane i domaće kuhinje te zabavni programi uz dobre zalogaje i kapljice s velikim kuharskim svjetskim imenima.

“Ove godine na natjecanju imamo 41 međunarodnu školu. Tu je i veliki broj profesionalnih kuhara koji se žele odmjeriti s kolegama, a ove godine imat ćemo blizu 200 ulaza u kuharske boksove u različitim kategorijama koje će bodovati međunarodno kulinarski suci pod vodstvom Marije Lulić, dopredsjednice ŠKMER-a i dugogodišnje šefice kuhinje hotela Park. Osim kuharskih nadmetanja, u Supetru imat ćemo natjecanja juniora konobara i mladih barmena u kategoriji Sinkronizirani koktel. Od novih kategorija, tu je timsko natjecanje strukovnih nastavnika i mentora u kategoriji Chef’s table gdje će se ocjenjivati njihova umješnost od pripreme jela do posluživanja gostiju”, navela je Nives Delić, voditeljica natjecanja Bisera mora.

Više informacija pronađite ovdje.

Izvor i foto: ŠKMER