Nova web stranica Turističke zajednice Splitsko-dalmatinske županije

Vizualni identitet i digitalna infrastrukturu stvorene su pod sloganom “Srce Jadrana”

U srijedu, 29. studenog 2023., u svečanom ambijentu Muzeja hrvatskih arheoloških spomenika u Splitu lansirana je nova web stranica Turističke zajednice Splitsko-dalmatinske županije, a koja je dostupna na internetskoj domeni www.dalmatia.hr.

Riječ je o potpuno novoj web stranici koja ima novi vizualni identitet i u cijelosti novu digitalnu infrastrukturu, a stvorene je pod sloganom “Srce Jadrana”.

Ovaj projekt prezentiran je prisutnima putem videa u kojem se isprepliću kadrovi Dalmacije, prirodnih ljepota, ljudi i običaja s novom web stranicom, a pritom su harmonični audio i foto efekti prenijeli snažnu poruku kako destinacija u globaliziranom svijetu nikad nije bila bliže svome posjetitelju.

„Na ovom projektu radili smo oko godinu dana. Htjeli smo postati nova digitalna luka za ulazak u turizam Splitsko-dalmatinske županije. Riječ je trenutno o jednom od najkompleksnijih i najvažnijih projekata Turističke zajednice Splitsko-dalmatinske županije. Iako se web stranica može činiti nečim bazičnim ili jednostavnim mi nju smatramo svojim ogledalom i ishodišnim točkom svake komunikacije. Upravo ovdje treba započinjati naša turistička priča i to u svakom kutku svijeta. Iz temelja smo rekonstruirali našu digitalnu infrastrukturu. Od naslovnice preko svih rubrika, do posljednje slike i slova. Sustavno i temeljito smo obradili više od 40 srednjodalmatinskih destinacija kroz tri klastera - obalu, zagoru i otoke. Svaku destinaciju i klaster moguće je kliknuti na interaktivnoj karti i zatim uploviti u spektakularnu galeriju, povijest, običaje, kulturne i prirodne ljepote te gastronomske mogućnosti. Baš svaka destinacija sa sobom vuče određenu priču, faktografiju i zanimljivosti. Poanta je bila staviti jednak naglasak na svaku destinaciju te otkriti sav turistički raskoš naše županije, a što se preklapa i s našim dugoročnim ciljevima koji se očituju u teritorijalnoj disperziji i rasterećenju dalmatinskog turizma, a pri čemu važnu ulogu imaju neotkrivene destinacije u zagori i na otocima.“, izjavila je Ivana Vladović, direktorica TZ  Splitsko-dalmatinske županije povodom lansiranja nove web stranice.

Vladović je dodala kako je zbog potreba izrade weba detaljno istražen niz knjiga i na tisuće relevantnih izvora, od znanstvenih radova do arhivskih novinskih članaka.

Više pročitajte ovdje.

Izvor: Tportal

Foto. TZSDŽ