NP Krka slavi 38. rođendan

Posjetiteljima omogućen besplatan ulazak u Eko kampus „Krka“

Povodom svoga 38. rođendana, koji obilježava 24. siječnja 2023., Nacionalni park „Krka“ posjetiteljima daruje besplatan ulazak u Eko kampus „Krka“ u Puljanima od 23. do 29. siječnja 2023. Dodajmo kako besplatan ulazak prate i prigodni programi i radionice čiji raspored je dostupan ovdje.

Otvaranje Eko kampusa „Krka“ u Puljanima obilježilo je prošlu godinu u Nacionalnom parku „Krka“. Njegovo uređenje počelo je 2005. godine, da bi s vremenom postalo dio šireg projekta Nepoznata Krka: skrivena blaga gornjeg i srednjeg toka rijeke Krke, zapravo okosnica toga projekta. Eko kampus „Krka“ u Puljanima katalizator je razvoja sjevernog dijela Nacionalnog parka „Krka“, mali, ali snažni motor gospodarstva okolnih mjesta i njihovih stanovnika. 

Otkad je proljetos otvoren želi, i treba, postati središnje mjesto Nacionalnog parka „Krka“, ali i cijele Šibensko-kninske županije kad je riječ o edukaciji, volontiranju i istraživačkim projektima u prirodi.

Najveći dio sadržaja prilagođen je djeci jer Nacionalni park „Krka“ njeguje dugogodišnju praksu educiranja predškolske i školske djece o zaštićenom području i aktivnostima koje se u njemu provode, pa je uređenje i opremanje centra, uključujući dvije bogate zbirke, donijelo dodatnu vrijednost i nove mogućnosti edukativnim programima koji se u njemu provode. Prošle godine pokrenuti su i volonterski programi, nakon što je dugogodišnje zanimanje za tom vrstom aktivnosti rezultiralo potrebnim smještajnim kapacitetima.

Javna ustanova „Nacionalni park Krka“ nastavit će sadržajno i programski razvijati kampus jer on predstavlja središnje mjesto u prezentaciji zaštićenog područja i omogućuje edukativne, istraživačke i volonterske projekte koji su ono čime je, uz svoju primarnu ulogu, zaštitu prirode, Nacionalni park „Krka“ najviše zaokupljen.

Više pročitajte ovdje.

Izvor i foto: NP Krka