Pametne klupe na solarni pogon u NP Plitvička jezera

Spoj prirode i tehnologije za poboljšano iskustvo posjetitelja

Nacionalni park Plitvička jezera u stalnim je nastojanjima da poboljša iskustvo posjetitelja stoga su integrirali inovativna rješenja koja su u skladu s rastućim potrebama i preferencijama njihovih gostiju. Prepoznajući rasprostranjenost korištenja mobilnih uređaja među posjetiteljima za bilježenje uspomena, NP Plitvička jezera su na mjestima s velikim prometom kao što su Ulaz 1 i pomoćni Ulaz 2 – Flora, postavili pametne klupe i stolove na solarni pogon.

Ovi vrhunski dodaci ne samo da pružaju mirno mjesto za odmor gostima NP Plitvička jezera, već nude i pogodnost punjenja njihovih mobilnih uređaja pomoću održive solarne energije. Implementacija ovih pametnih klupa označava značajan korak prema modernizaciji ponude usluga i osiguravanju besprijekornog iskustva za posjetitelje.

Ugradnja napredne tehnologije solarnih ploča omogućuje ovim klupama i stolovima da koriste sunčevu energiju tijekom cijelog dana. Ta se energija zatim koristi za napajanje punionica, čime se smanjuje potrošnja konvencionalne energije i pridonosi smanjenju emisije stakleničkih plinova, a prihvaćanje obnovljivih izvora energije temelj je misije održivog razvoja NP Plitvička jezera.

Osim svoje praktične korisnosti, ove pametne klupe i stolovi značajno doprinose poboljšanju cjelokupnog iskustva posjetitelja unutar NP Plitvička jezera. Ova tehnološka integracija osigurava neprekidnu vezu s prirodom, omogućujući posjetiteljima da u potpunosti cijene raskoš parka.

Više pročitajte ovdje.

Izvor i foto: NP Plitvička jezera