Online simpozij: Ljudska prava i klimatske promjene

Simpozij će se održati online 6. listopada 2022. u organizaciji međunarodne inicijative The Roundtable Human Rights in Tourism

Pod nazivom Ljudska prava i klimatske promjene: Prednosti povezivanja zajedničkih ciljeva u turizmu", online simpozij na engleskom jeziku će okupiti brojne dionike iz sektora 6. listopada, a prijave su otvorene i potpuno besplatne.

Inicijativa The Roundtable Human Rights in Tourism (Okrugli stol ljudskih prava u turizmu) promiče provedbu dubinske analize ljudskih prava u turizmu, a broji 33 člana iz šest zemalja, među kojima su turoperatori, udruge za putovanja, certifikacijska tijela i nevladine organizacije. 

Turizam kao uslužni sektor snažno ovisi o društvenoj odgovornosti i poštivanju ljudskih prava. Turističke aktivnosti doprinose klimatskim promjenama, a klimatske promjene utječu na svaku kariku u lancu vrijednosti turizma. Ovaj online simpozij će stoga govoriti o pristupima klimatskim izazovima u turizmu, utemeljenim na zaštiti ljudskih prava kroz praktične korake i razmjenu.

Više informacija o simpoziju kao i prijavni link pronađite ovdje.  

Izvor: Roundtable Human Rights in Tourism