Otvorene prijave za nagradu "Ruža Zagrebačke županije”

Rok za prijavu je do 21. ožujka 2024.

Turistička zajednica Zagrebačke županije i ove godine dodijelit će nagradu za izvrsnost u turizmu - „Ružu Zagrebačke županije”. Nagrada se dodjeljuje u šest kategorija: Eno-gastro turizam, Održivi turizam, Inovativni proizvodi i usluge, Društveno odgovorno poduzetništvo, Smještajni objekti te Djelatnici iz uslužnih i ostalih s turizmom povezanih djelatnosti.

„Uz kulturno-povijesne atrakcije našega područja, zeleni zagrebački prsten privlači brojne zaljubljenike u sport, prirodu i boravak na otvorenom. Konstantan rast posjećenosti naše destinacije i povećanje broja noćenja rezultat je zajedničkog rada u stvaranju jedinstvene i prepoznatljive turističke priče. A nju stvaramo u suradnji s vrijednim turističkim djelatnicima, prepoznatljivim turističkim objektima, inovativnim uslugama i turističkim doživljajima... Njima posvećujemo „Ružu Zagrebačke županije”, izjavila je Ivana Alilović, direktorica TZ Zagrebačke županije.

Za nagradu „Ružu Zagrebačke županije”  mogu se prijaviti pravne i fizičke osobe iz privatnog i javnog sektora za projekte, proizvode ili aktivnosti realizirane tijekom posljednjih godinu dana. Kandidature podnose nositelji projekata, proizvoda ili aktivnosti te turističke zajednice gradova, općina ili područja na čijem su području djelovanja isti realizirani. Osnova za nominaciju bit će sjedište i djelovanje koje je ograničeno na Zagrebačku županiju, a pristigle nominacije ocjenjivat će se po kriterijima jedinstvenosti, kvaliteti provedbe, postignutim učinkom i trajnosti/kontinuitetu u rezultatima.

Javni poziv otvoren je do 21. ožujka 2024., a online prijavnica dostupna je ovdje, a Pravilnik o dodjeli nagrade objavljen je na mrežnim stranicama Turističke zajednice Zagrebačke županije – www.visitzagrebcounty.hr.

Najbolje će odabrati ocjenjivački sud, čiji su članovi stručnjaci iz područja turizma. Svečana dodjela nagrada održat će se u travnju u Velikoj Gorici.

Izvor i foto: TZ Zagrebačke županij / Turizmoteka