Poziv na predavanje: Budućnost turizma je pristupačan turizam

Predavanje će se održati online 23. veljače 2024. u 11 sati

Turistički sektor u Europi suočava se sa sve većim zahtjevima putnika koji žele bolji pristup hotelima, turističkim odredištima i turističkim atrakcijama. Broj europskih putnika u dobnoj skupini 55+ povećavaju se i, zajedno s osobama s invaliditetom i njihovim obiteljima, ti turisti traže opcije putovanja prema standardima pristupačnosti.

Tržišni potencijal je ogroman - 50 milijuna osoba s invaliditetom u Europi -  uz to postoje stotine milijuna starijih ljudi (unutar Europe i izvan) koji mogu imati zdravstvene probleme i probleme mobilnosti povezane sa starenjem, ali imaju ekonomska sredstva i želju za putovanjem. 

S obzirom da je odgovor ponuđača je slabašan, a potencijal velik, Centar za razvoj vrijednosti želi podijeliti informacije kroz predavanje „Budućnost turizma je pristupačan turizam“. Predavanje će se održati online 23. veljače 2024. u 11 sati kao dio aktivnosti projekta „Inkluzivni turizam – ljepote turizma za sve“ koji provodi udruga za osobe s invaliditetom Centar za razvoj vrijednosti kroz koji želi objasniti važnost pristupačnog turizma.

Ukoliko želite znati više o ovoj tematici možete se prijaviti za predavanje putem obrasca za prijavu.

Projekt se realizira uz podršku i sufinanciranje Ministarstva turizma i sporta.

Izvor i foto: Centar za razvoj vrijednosti