TZ Splitsko – dalmatinske županije dobitnik nagrade Sea Award 2023.

UHPA-inoj domaćoj destinaciji godine uručena Mediterranean Tourism Foundation nagrada za održivo poslovanje u području turizma

U četvrtak, 23. studenog 2023., u organizaciji zaklade Mediterranean Tourism Foundation (MTF) na Malti je održana svečana dodjela Mediterranean Tourism Awards. Među laureatima bila je i direktorica Turističke zajednice Splitsko – dalmatinske županije, Ivana Vladović, koja je primila nagradu Sea Award 2023. u kategoriji održivog poslovanja.

Mediterranean Tourism Awards, događaj je koji se održava od 2013. godine te  predstavlja najvažnije nagrade u sektoru turizma za inovativne, odgovorne i održive primjere poslovanja području Mediterana.

„Velika nam je čast što je Turistička zajednica Splitsko-dalmatinske županije i sav njezin potencijal prepoznat i nagrađen na ovakvom važnom međunarodnom događaju. Ovo priznanje potvrđuje kako idemo u dobrom smjeru, no na ovome nećemo stati. U daljnjem radu fokus će nam još više biti na održivosti, autentičnosti i kvaliteti turističke ponude. Između ostaloga, ovo je izvrsna prilika za povezivanje i razmjenu iskustava s dionicima turizma iz ostalih mediteranskih zemalja te upoznavanje s njihovim inovativnim i održivim pristupima iz prakse“, izjavila je Ivana Vladović, direktorica TZ Splitsko-dalmatinske županije.

Ivana Vladović sudjelovala je i na panelu „Turističke destinacije – od dobrih do izvrsnih“, pri čemu je pričala o filozofiji, pristupu i ciljevima turizma u Splitsko-dalmatinskoj županiji. Tom je prilikom Vladović upozorila da se turizam u Dalmaciji nalazi na prekretnici te da tema o održivom turizmu nije stvar budućnosti nego sadašnjosti. Također, u kontekstu svog izlaganja, Vladović se osvrnula i na projekt Dalmatinska marende kojeg je pokrenula prošle godine i koji je već prepoznat kao turistički proizvod.

Cijelom događaju prisustvovali su državnici zemalja Mediterana te turistički autoriteti iz cijelog svijeta dok je glavna tema foruma bila očuvanje mediteranskog načina života. Pred više od dvije tisuće predstavnika dalmatinska vizija turizma od strane organizatora prepoznata je kao nit vodilja i poslužila kao primjer mnogim državama poput Španjolske, Portugala, Italije, Grčke, Turske i Egipta, a koje se suočavaju s problemima masovnog turizma.

Više pročitajte ovdje.

Izvor: Slobodna Dalmacija

Foto: TZSDŽ