Šibensko-kninska županija: Dani otvorenih kušaonica

19. i 20. svibnja gurmani imaju priliku posjetiti čak 15 vinarija te isprobati brojna ukusna kvalitetna vina i rakije

Već treću godinu za redom, svi ljubitelji dobre vinske kapljice imaju priliku uživati u okusima različitih finih vina domaćih proizvođača Šibensko-kninske županije. Ove godine manifestacija Dani otvorenih kušaonica održat će se 19. i 20. svibnja 2023., a svi gurmani imat će priliku posjetiti čak 15 vinarija te isprobati brojna ukusna kvalitetna vina i rakije.

Dnevne ulaznice su ograničene i odnose se na isključivo organizirani prijevoz, dok će za individualne posjetitelje direktan tasting u vinarijama bit osiguran po promotivim cijenama odnosno 50 % povoljniji.

Uz Dane otvorenih kušaonica, vinski mjesec u Šibensko-kninskoj županije nastavlja se Festivalom drniškog merlot, te 27. i 28. svibnja svi putevi vode u Drniš gdje su domaćini u suradnji s vinarima pripremili pravu poslasticu i bogati program za svačiji ukus.

Uz same degustacije vina, vinske priče, intervjue s prvim enolozima koji su merlot sadili na Šibensko-kninskom području, planira se napraviti i večer tanga te Umjetnička ulica u kojoj bi se imali priliku predstaviti svi zainteresirani umjetnici s Šibensko-kninskog područja. Uz to sve, planirane su i radionice za djecu - izrađivanje etiketa za boce.

Više informacija pronađite na stranicama TZ Šibensko-kninske županije

Izvor i foto Šibensko-kninska županija