Smart Travel d.o.o. obnovio Travelife Partner status do 2026.

Certifikat se dodjeljuje za poslovanje prema načelima održivog razvoja i društveno odgovornog poslovanja

Turistička agencija Smart Travel d.o.o. iz Zagreba uspješno je obnovila međunarodno Travelife Partner priznanje za poslovanje prema načelima održivog razvoja i društveno odgovornog poslovanja (DOP).

Travelife Partner priznanje dodjeljuje se turističkim agencijama i turoperatorima čije je poslovanje u skladu s visokim standardima sustava Travelife, nakon što uspješno prođu postupak audita. Kriteriji pokrivaju ukupno 10 područja, između ostaloga uredsko poslovanje, poštivanje zakona i poslovanje agencije u skladu s ekološkim standardima, brige o očuvanju kulture, tradicije, običaja i okoliša u lokalnoj zajednici, suradnje s partnerskim agencijama, smještajnim objektima i drugim dionicima, komuniciranje, educiranje i zaštita klijenata i dr.

Travelife Partner status omogućava turističkim agencijama informiranje šire javnosti o predanosti tvrtke društveno odgovornom i održivom poslovanju i korištenje Travelife Partner loga. Time dodatno osnažuju svoj imidž na domaćem i inozemnom tržištu kao agencije koje ozbiljno i odgovorno pristupaju razvoju turizma u Hrvatskoj i svijetu. Agencije se mogu odlučiti i za treću, najvišu fazu primjene Travelife sustava u poslovanju i stjecanje certifikata Travelife Certified, prvi standard za turističke agencije i turoperatore koji je u skladu s kriterijima Vijeća za globalni održivi turizam (GSTC).

Jelena Mijić, vlasnica i direktorica turističke agencije Smart Travel d.o.o: ''Turistička agencija Smart Travel se od samog početka poslovanja zalaže za razvoj održivog turizma. Cilj nam je pridonijeti kreiranju održivog društva i turizma kroz smanjenje negativnih ekoloških, sociokulturnih i ekonomskih utjecaja naših proizvoda. U zajedničkom djelovanju sa suradnicima, partnerima i dobavljačima želimo ukazati klijentima na značaj i važnost održivog turizma. Vjerujemo da je naša odgovornost kao organizatora putovanja smanjiti negativne učinke turističkih putovanja, zaštiti ekosustav destinacije u koju putujemo i u kojoj boravimo te ujedno poticati razvoj lokalne zajednice i destinacije u cjelini.

 Obnova Travelife Partner statusa za nas predstavlja potvrdu našeg dosadašnjeg rada, trajne predanosti društveno odgovornom i održivom poslovanju, ulaganja u poslovanje i zadovoljstvo klijenata, dobavljača i partnera te je ujedno i vodilja prema ciljevima koje želimo ostvariti u bliskoj budućnosti. Ponosni smo na sva dosadašnja postignuća kao i na predanost poslu koji su rezultirali uspješnom obnovom Travelife Partner statusa i presretni što smo i dalje dio Travelife obitelji. No, svjesni smo da je ispred nas još dug put i veliki posao. Svi moramo biti maksimalno uključeni i angažirani kako bismo doprinijeli održivom i odgovornom turizmu jer to je naša budućnost.''

O Travelife sustavu

Travelife je vodeći međunarodni sustav osposobljavanja, upravljanja i certificiranja tvrtki u turističkom sektoru koje su posvećene društveno odgovornom i održivom poslovanju – pružateljima usluga smještaja te turističkim agencijama i turoperatorima. Sustav nudi integrirani program obuke i osposobljavanja djelatnika, primjera najboljih iskustava i prakse, alata, implementacije, upravljanja, planiranja, izvještavanja, B2B alata i certificiranja koji su posebno dizajnirani za turistički sektor. Više od 40 nacionalnih turističkih udruga promiče shemu među svojim članovima, uključujući Udrugu hrvatskih putničkih agencija (UHPA). Od 2012. godine više od 1500 turističkih agencija i turoperatora diljem svijeta prošlo je obuku na temu društveno odgovornog i održivog poslovanja, a više od 500 nositelji su Travelife priznanja.

Uspostavljanjem dugoročne suradnje s ECEAT-om UHPA je osigurala kontinuiranu brigu, stručnu podršku i konzultacije u vezi obuke i osposobljavanja djelatnika agencija, implementacije te certificiranja turističkih agencija i turoperatora u Hrvatskoj za Travelife sustav. Više informacija o Travelife sustavu i kako se uključiti potražite na mrežnoj stranici UHPA-e www.uhpa.hr ili  www.travelife.info.

Agenciji Smart Travel d.o.o. čestitamo na velikom postignuću i uspješnoj implementaciji Travelife sustava održivog poslovanja.

Izvor: UHPA

Foto: Smart Travel d.o.o./Travelife