Novljanski gušti: Manifestacija u Novom Vinodolskom

Gastro kulturna manifestacija održat će se 10. rujna 2023.

Turistička zajednica Grada Novi Vinodolski uz pomoć Grada Novog Vinodolskog i KTD-a „Ivanj", a u suradnji s ugostiteljima s područja grada, organizira najpoznatiju novljansku gastro manifestaciju, Novljanske gušte. U nedjelju, 10. rujna od 10:00 sati Trg Ivana Mažuranića novljanski će ugostitelji ispuniti vrhunskim delicijama, slasticama te vinima i pjenušcima.

Po promotivnim cijenama moći će se kušati gastro delicije i slastice te vrhunska vina i pjenušci. U ponudi će se naći škampi na buzaru s palentom, pašticada od tune, salata od mrkača, riblji arancini na kremi od graška i mente s umakom od kvarnerskih kozica, brudet od liganja kao i šurlica s tartufatom, Wrap's piletinom ili svinjetinom, Mađarskim perkeltom ili jednim neobičnim ukusnim jelom u obliku pilećeg sladoleda sa umakom.

Slatkoljupci će također doći na svoje. Trgom će se širiti primamljivi mirisi Mošunskih frita, palačinki s nugatom ili sirom te XXL Princeza. Kod ugostitelja će se moći kušati vrhunska vina ovog kraja, dok će vinarija Pavlomir nuditi i svoje nagrađivane pjenušce.

Za glazbenu kulisu i dobru zabavu pobrinut će se Trio Insula, koji će upotpuniti ugođaj primorskog kraja, a navečer nastupa grupa Dalmatino.

Izvor i foto: Turistička zajednica Grada Novi Vinodolski