TZ otoka Krka: Edukacije za turističke djelatnike i privatne iznajmljivače

Edukacije će se održati online 4. i 23. travnja 2024.

S ciljem kvalitetne pripreme te upoznavanja s trendovima i novostima za nadolazeću turističku sezonu, predavači će temama obuhvatiti sve bitne informacije vezane za poslovanje, ali i prezentirati aktualnosti, te nove trendove na turističkom tržištu.

Organizacija ovih edukacija nastavak je višegodišnje prakse, kao jedna u nizu zajedničkih aktivnosti kojima se nastoji kontinuirano educirati turističke dionike te poticati na praćenje i prilagodbu turističkim trendovima.

Edukacija na temu Upravljanje cijenama, PDV u privatnom smještaju, E visitor – korištenje mobilne aplikacije održat će se 4. travnja 2024.

Predavač: Anamarija Cicareli, Meri Čižmić Kraljević, Interligo d.o.o., Savjetovalište za obiteljski smještaj 
Prijava: najkasnije do 3.4.2024. do 12,00 sati na linku ovdje.

Edukacija na temu Novi trendovi u turizmu i ponašanju potrošača održat će se 23. travnja 2024.

U sklopu ove radionice sudionike će se upoznati s novim trendovima u turizmu te kako izdvojiti destinaciju od konkurencije. Sudionike će se upoznati s outdoor i „zelenim“ turizmom koji je u kombinaciji s kreativnim turizmom i novim trendovima prilika za cjelogodišnji turizam. Naglasit će se i oblik inkluzivnog turizma koji je karakterističan i sve važniji. Prikazat će se osnovne vještine i znanja kako osmisliti cijeli boravak turista sukladno novim trendovima te objasniti segmentaciju tržišta prema turizmu posebnih interesa. U tom kontekstu prezentirat će se primjeri dobre i loše prakse razvoja turizma, a na primjeru Kvarnera i otoka Krka izložit će se nekoliko kreativnih primjera u kojima je prostor najvažniji resurs u turizmu.

Predavač: Dr.sc. Romana Lekić, docentica i i profesorica stručnih studija u trajnom zvanju i članica Znanstvenog vijeća za turizam i prostor pri HAZU; Zaposlena na Veleučilištu Edward Bernays u Zagrebu kao v.d. Pročelnica Odjela za turizam. Kao konzultant i predavačica sudjeluje u realizaciji brojnih projekata Europske unije vezanih za kulturu i turizam. Posljednjih nekoliko godina intenzivno sudjeluje u strateškim projektima razvoja i akcijskim planovima za turističke destinacije. U svom radu naglasak stavlja na transformativni ekološki turizam i razvoj posebnih oblika turizma te važnost prirodne i kulturne baštine te kreativne industrije i genealoški turizam. Dugogodišnja je suradnica Udruge hrvatskih putničkih agencija (UHPA) te drugih institucija, organizacija i razvojnih agencija iz Hrvatske i inozemstva. Objavila je preko sedamdeset stručnih i znanstvenih radova, sudjelovala na međunarodnim konferencijama i skupovima te gostovala kao predavač na brojnim sveučilištima.

Prijava: na linku ovdje.

Više pročitajte ovdje.

Izvor i foto: TZ otoka Krka