Dan grada Zagreba

Turistička zajednica grada Zagreba, u suradnji s partnerima, daruje besplatne razglede grada, koncerte i predstave 30. i 31. svibnja 2023.

Povodom obilježavanja Dana grada Zagreba, 31. svibnja, Turistička zajednica grada Zagreba (TZGZ) i ove je godine pripremila, s partnerima, razne prigodne programe.

Tako će, u utorak, 30. svibnja, na Dan državnosti RH i uoči Dana Grada, koncert održati Tamara Obrovac Transhistria Ensemble s početkom u 17:00 sati, u parku Zrinjevac. Dok, na sam Dan grada Zagreba, u srijedu, 31. svibnja, TZGZ poklanja besplatne razglede:

  1. TESLA TOUR CROATIA (obavezne prijave na: 0914167080 ili putem e-maila: teslatourcroatia@gmail.com):
    • u 10:30 h i 18 h na hrvatskom
    • u 14 h na engleskom
  1. ŠETNJE S PURGERICOM (obavezne prijave na: 0916363661 ili putem e-maila: purgerica@yahoo.com):
    • 11 h Nerina priča
    • 17 h Zakaj volim Zagreb
    • 20 h Grič priča ljubavnu priču

„Dan grada Zagreba svake godine obilježavamo raznim besplatnim programima, a ove godine smo, kao novost, podržali ZET-ovu glazbenu kontrolu. Naime, Zagrebački orkestar ZET-a priprema nastupe iznenađenja u tramvajima i na odabranim lokacijama u gradu, 31. svibnja, od 10:00 do 12:00 sati, priređujući, tako, Zagrebu posebnu rođendansku čestitku. Uz proslavu rođendana Zagreba, ove godine obilježavamo i 150. obljetnicu rođenje naše prve hrvatske profesionalne novinarke i jedne od najčitanijih književnica Marije Jurić Zagorke, stoga svima poklanjamo, u 18:00 sati u Centru mladih Ribnjak, predstavu - DrugačiJA: Marija Jurić Zagorka. Za kraj, koristim priliku čestitati Dan državnosti, 30. svibnja, kao i Dan našeg grada Zagreba, 31. svibnja.“, izjavila je direktorica TZGZ, Martina Bienenfeld.

Uz navedeno, Društvo turističkih vodiča Zagreba i Srednjohrvatske makroregije na rođendan Zagreba, također, organizira četiri besplatna razgleda grada na hrvatskom, za koje nije potrebna prethodna prijava:

  1. VLAHO BUKOVAC U ZAGREBU -  mjesto i vrijeme polaska: ispred Hrvatskog narodnog kazališta u 11 h
  1. ŽIDOVI U ZAGREBU - mjesto i vrijeme polaska: Trg bana Jelačića 11,  ispred Centra za posjetitelje u 11 h 
  1. VRANYCZANYJEVI I NJIHOVA OSTAVŠTINA U ZAGREBU - mjesto i vrijeme polaska: ispred Palainovke na Ilirskom trgu u 17 h
  1. MAKSIMIR NEKAD I SAD - mjesto i vrijeme polaska: ispred glavnog  ulaza u Park Maksimir u 18 h

Na Dan državnosti RH, kao i na Dan grada Zagreba, održat će se i prigodna Smjena straže počasne satnije Kravat pukovnije, a centrom grada će se prošetati i popularni likovi iz prošlosti. Svi prateći programi, kao i više detalja dostupno je na poveznici: Dan grada Zagreba.

Izvor i foto: TZGZ