Uvodi se izravna zrakoplovna linija Seul - Zagreb

Južnokorejska aviokompanija T’way Air najavila je tri leta tjedno od 16. svibnja 2024.

Azijsko tržište od iznimne je važnosti za hrvatski turizam s velikim potencijalom za daljnji razvoj, te su predstavnici Uniline grupe, vodeće destinacijske menadžment kompanije, dva tjedna u travnju proveli u Kini i Južnoj Koreji. Održali su niz sastanaka, među kojima su i susreti s veleposlanikom Republike Hrvatske u Koreji g. Damirom Kušenom i čelnicima južnokorejske aviokompanije T’way Air.

S ciljem boljeg povezivanja Hrvatske i Azije, T’way Air od 16. svibnja uvodi direktnu zrakoplovnu liniju Seul - Zagreb, koju Zagreb nije imao od početka pandemije. T’way je najavio tri leta tjedno - utorkom, četvrtkom i subotom, a najavljeni su zrakoplovi tipa A330-300 koji u floti ovog prijevoznika imaju kapacitet od 347 sjedala.

“Ovaj značajan uspjeh rezultat je višegodišnjih razgovora, ulaganja u razvoj tržišta te izvrsnih odnosa Uniline grupe, hrvatskih veleposlanstava u Kini i Južnoj Koreji, Ministarstva turizma i sporta i Hrvatske turističke zajednice s našim azijskim partnerima. Podsjetit ću na važnost ovog tržišta za hrvatski turizam, jer je primjerice prije pandemije gotovo pola milijuna azijskih gostiju posjetilo našu zemlju. Uniline grupa je i tijekom izazovnog pandemijskog razdoblja zadržala svoja predstavništva na dalekim tržištima, te smo intenzivno radili na promociji Hrvatske, a između ostalog i zagovarali pokretanje izravne zrakoplovne linije, koja će bitno olakšati putovanja i utjecati na povećanje broja dolazaka gostiju iz čitave Azije”, izjavio je predsjednik Uprave Uniline grupe Boris Žgomba.

Uniline Grupa kontinuirano ulaže u promociju Hrvatske na azijskom tržištu, te je među prvima prepoznala potencijal dalekih tržišta i uspostavila snažne partnerske odnose u Kini i Južnoj Koreji, u kojima imaju i vlastita predstavništva.

Ove se godine očekuje potpuni oporavak azijskog tržišta i povratak na predpandemijske brojke. Azijski gosti putuju tijekom cijele godine, a Hrvatsku smatraju poželjnom i sigurnom destinacijom te prilikom posjete naglasak stavljaju na istraživanje kulturnih i prirodnih ljepota.

Više pročitajte ovdje.

Izvor i foto: Turizmoteka / Uniline grupa