Wanderlust Travel Awards: Hrvatska peta najpoželjnija destinacija Europe

Dubrovnik proglašen najpoželjnijim turističkim gradom Europe

Povodom održavanja londonskog turističkog sajma World Travel Market (WTM), u atraktivnom „Tower of London“ održana je svečana 21. dodjela uglednih nagrada Wanderlust Travel Awards koje organizira cijenjeni britanski turistički magazin Wanderlust.

Hrvatska ima puno razloga za optimizam i zadovoljstvo budući da je na dodjeli nagrada Dubrovnik proglašen najpoželjnijim turističkim gradom Europe, a Hrvatska je ostvarila visoko 5. mjesto u kategoriji „Najpoželjnije europske destinacije“. Dodajmo kao se na listi našao i otok Hvar koji je zauzeo 7. mjesto u kategoriji „Top 10 otočnih destinacija Europe“.

Hrvatska ima sve, od velike raznolikosti ponude za putnike, impresivne prirode, prekrasnih otoka, povijesnih gradova svjetske klase te živahni noćni život. Upravo zbog toga sasvim je prirodno da je Hrvatska u top 10 u gotovo svim glavnim kategorijama naših nagrada uključujući i Dubrovnik koji je okrunjen za najpoželjniji grad Europe“ izjavio je George Kipouros, glavni urednik i direktor Wanderlust magazina.

Podsjetimo, Wanderlust magazin jedan je  od najutjecajnijih i najdugovječnijih travel magazina relevantnog sadržaja i pouzdanih informacija koji djeluje još od 1993. godine te promovira najautentičnije priče i doživljaje te održiva putovanja koja su potkrijepljena provjerenim iskustvima. U odabiru i svrstavanju svih destinacija ovogodišnjeg natjecanja sudjelovalo je preko 10.000 čitatelja te neovisno i stručno vijeće koje je i potvrdilo globalnu popularnost Hrvatske i njenih atrakcija.

Informacije o Wanderlust prestižnim nagrada možete pronaći ovdje.

Više pročitajte ovdje.

Izvor: HTZ

Foto: Wanderlust Travel Awards