Zadar Outdoor Festival 2023.

Održat će se 23. i 24. rujna na otoku Ugljanu

Ove će se jeseni, 23. i 24. rujna održati  Zadar Outdoor Festival (ZOF) koji će po šesti put more, kopno i druge prirodne ljepote otoka Ugljana pretvoriti u sportska natjecališta. Ovogodišnji Zadar Outdoor Festival  ponovno će privući sudionike iz različitih zemalja; kako individualce željne novih izazova i izlaska iz vlastitih zona komfora, tako i obitelji s djecom koje žele svoju svakodnevnu rutinu zamijeniti boravkom na čistom zraku u netaknutoj prirodi.

„Opet nastojimo privući ljude s aktivnostima koje će ih odvesti vani i pokazati im ljepote otoka pa smo za ovogodišnji ZOF pripremili pet natjecateljskih disciplina:  trail Otoka maslina 5, 10 i 18 km, natjecanja u SUP-u, kajakingu, brzinskom penjanju te novu disciplinu Fitness izazov. Osim sportskih disciplina, možete sudjelovati i na zanimljivim besplatnim radionicama joge, SUP-a, sportskog penjanja i veslanja u Dragon boatu. Pritom ne trebate brinuti gdje ćete s djecom, jer smo osmislili i program za njih pa ih tako očekuju zanimljivi sportski poligoni.“ poručuje Iva Bencun, organizatorica ZOF-a.

S obzirom da je ZOF #plasticfree festival, koji vodi računa o očuvanju prirode, a otok Ugljan je poznat po svojim prekrasnim maslinama, i ove godine će najboljim natjecateljima biti dodjeljene sadnice maslina za nagrade. Također, medalje Zadar Outdoor Festivala su izrađene od drveta, što je još jedan pokazatelj prednost daje prirodnim materijalima.

Više informacija pronađite ovdje.

Izvor i foto: Zadar Outdoor Festival